O23 divisie 4: RKDEO-teams nog steeds op kop, ruime winst voor Verburch

Het eerste team van RKDEO won in poule G van Schoonhoven en voert nog steeds de ranglijst aan. Dat geldt ook voor de O23-2 van de Nootdorpers, dat te sterk was voor Zestienhoven in poule E. Verburch won in poule F met duidelijke cijfers van Wanica Star.

Tekst: Roland van der Linden          |     Foto’s: Noud Elbers

4e divisie E

In Schiedam pakte FC Zoetermeer een 1-3 zege op HBSS. Na de 0-1 van Matthijs Kox kwam de thuisploeg door niet goed uitverdedigen van de Zoetermeerders op gelijke hoogte. Halverwege de tweede helft nam de ploeg van trainer Ferdy Macnack weer op voorsprong. Opnieuw was Matthijs Kox de maker van het doelpunt. Twee minuten later kwam de 1-3 eindstand op het bord na een treffer van Michael Minquel.

RKDEO O23-2 hield haar punt voorsprong op FC Zoetermeer in handen door een 3-1 overwinning op Zestienhoven.

4e divisie F

In een gelijkwaardige eerste helft ging FC ’s-Gravenzande effectief om met de kansen tegen Scheveningen. Na dik een half uur spelen legde Koen Groenewegen de bal achter de verdediging van Scheveningen en kon Yuri Dijkman de bal over de keeper heen het doel in werken. Zes minuten later kopte Tim de Koning de 0-2 voor de Westlanders binnen. Vlak voor rust werd het zelfs 0-3 door Koen Groenewegen. Na rust voerde Scheveningen de druk op en was veruit de betere ploeg. Binnen vijf minuten scoorde de thuisploeg twee keer. Na de 1-3 van Adam Azouzzi benutte de thuisploeg ook nog een strafschop na hands. Ayoub Atia bracht zelfs de 3-3 op het bord. Na een tweede gele kaart voor Shaquille Setoe van Scheveningen viel er geen doelpunt meer.

Korte metten

Verburch maakte korte metten met Wanica Star. In Poeldijk kwam een 8-0 eindstand op het scorebord te staan. Lucio Duyvenstein (2x), Donald Samba, Lorenzo Bernandon, Yarno Houtenbos, Raphaelde Vreede, Justin de Kok en Senna van Deene werden genoteerd als doelpuntenmakers.

Het duel tussen HMSH en WIK werd vlak voor de rust gestaakt na een opstootje. De stand was op dat moment 1-1. Namens WIK scoorde Aimen Mohammed.

4e divisie G

RKDEO kwam in en tegen Schoonhoven nog wel op een 1-0 achterstand, maar nam daarna de controle over. Na de gelijkmaker van Robin Schaareman zorgden Resa Manschot en Hidde Collee (2x) voor een 1-4 voorsprong. Na een tegen treffer van Schoonhoven bepaalde Robin Smit de eindstand op 2-5.

DSO hield een punt over aan het duel met Argon. Op Sportpark Bentwoud nam de thuisclub de leiding door een treffer van Walid Kadri. Na twee treffers voor Argon zorgde Delano de Rooij voor een 2-2 ruststand. Na de thee werd er niet meer gescoord.