KNVB benoemt Louis de Letter tot Lid van Verdienste

Vrijdag had VELO haar Algemene Ledenvergadering. De KNVB had een verrassing in petto voor secretaris Louis de Letter. Hij werd benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB.

Louis de Letter is al vanaf 1957 lid van de voetbalbond. Op tienjarige leeftijd heeft hij zich aangemeld bij de Wateringse club. Vanuit de jeugd bracht hij het vele jaren tot speler van het eerste elftal. Een bikkelharde speler, meedogenloos voor zijn tegenspeler.

Maar het bleef bij VELO niet tot alleen voetballen. Louis de Letter vervulde vele functies binnen de club: jeugdleider/trainer, jeugdkampen, leider senioren 3 en 1, lid bestuur Voetbal vanaf 1979, een ras organisator, wedstrijden regelen voor seniorenselecties.

Ook nu nog wekelijks actief als schrijver van de wedstrijdverslagen van het eerste elftal (ook voor Haaglanden Voetbal), waarin hij zich best kritisch opstelt. Hij regelt al lang de tuchtzaken bij de club, kortom, een bezige bij! Louis de Letter is de drijvende kracht achter veel zichtbare personen, maar ook achter veel onzichtbaar werk binnen de club.

Reden genoeg voor de KNVB om hem te benoemen tot Lid van Verdienste. KNVB-ambassadeur Kees Wenneker mocht hem de bijbehorende speld en oorkonde uitreiken.

(Foto’s: VELO)

Lees verder