Vierde Divisie (zo): RKAVV terug aan kop na zege op Heino

RKAVV heeft na een week de koppositie in de Vierde Divisie weer heroverd. Op bezoek bij Heino wonnen de Leidschendammers na een goede eerste helft met 1-2.

Tekst: Jonas Bloemen

RKAVV liet al snel blijken dat het zich graag wilde revancheren voor het mislopen van de periodetitel. Het startte geweldig aan de wedstrijd in het Overijsselse Heino. Die wedstrijd begon overigens een half uur later, doordat RKAVV onderweg naar Heino buspech kreeg. Van die onderbreking en kortere voorbereidingstijd leken de rood-witten geen last te hebben. Binnen vier minuten had RKAVV al drie grote kansen gekregen. Zakaria Amrani, Khashayar Saeb en Xavier Akinrinbola wisten in dat tijdsbestek alle drie al een schot op doel te lossen. Driemaal lag Heino-doelman Kevin Reimink in de weg. Ook toen even later Xavier Akinrinbola de goalie wel versloeg, werd het geen doelpunt. Ditmaal voorkwam de lat een treffer. Na tien minuten viel alsnog het doelpunt dat niet uit kon blijven. Op aangeven van Jubilee Djan schoof Tom Plezier de 0-1 in het doel.

Heino had in de openingsfase niets te vertellen tegen het oppermachtige RKAVV. Toch kregen de gastheren na een klein kwartier een grote kans. Jesse Kuiper kon van dichtbij vrij inkoppen, maar zijn inzet vloog naast het doel. De dominantie van RKAVV zwakte vervolgens iets af, maar de Leidschendammers bleven duidelijk de betere ploeg. Tom Plezier kreeg na een fijne steekpass van Esin Gula een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. Maar Plezier, die alleen op het doel af ging, stuitte op doelman Reimink. Op slag van rust viel die tweede treffer alsnog. Khashayar Saeb speelde zichzelf knap vrij en schoot vervolgens de bal via de binnenkant van de paal in het doel: 0-2.

Waar RKAVV bijzonder goed begon aan de wedstrijd, zo slap begon het aan de tweede helft. Heino wist na de pauze binnen veertig seconden te profiteren van de onscherpe start van RKAVV. Luc Fakkert zette de 1-2 op het scorebord. Daarmee bezorgde RKAVV zichzelf een lastige tweede helft. Het fysieke Heino ging steeds meer naar voren spelen en kreeg een aantal goede kopkansen. Daarentegen kwam RKAVV nog maar moeizaam aan kansen. Wat wel in het voordeel van RKAVV sprak, was dat het veel duels bleef winnen. Dit voorkwam uitgespeelde kansen van Heino. Het werd een vechtwedstrijd en ondanks dat het in de slotfase billenknijpen geblazen was voor RKAVV, trokken de Leidschendammers de overwinning op karakter over de streep. Dankzij het gelijkspel tussen HBS en SJC mag RKAVV zich nu weer koploper van de derde divisie noemen.