Haak en Jol ontvangen eerste exemplaren nieuw ADO-boek Jan-Hermen de Bruijn

Na deel 1 van Goed bewaarde ADO-geheimen (titel: Cruijff, Happel, Mansveld en Maradona) verschijnt nu bij Uitgeverij NSC deel 2: Jol, Berg, Haak en Holland Sport.

Opnieuw beschrijft Jan-Hermen de Bruijn op schilderachtig fraaie manier een aantal bijzondere gebeurtenissen uit het bestaan van ADO, ditmaal over Martin Jol, Harald Berg, Guus Haak, ADO’s toenmalige rivaal en latere fusiepartner Holland Sport en de grote rol die Hagenaars speelden in het ontstaan van profvoetbal in Nederland.

De presentatie van het boek vindt vanavond plaats in het sfeervolle restaurant Pavarotti in Kijkduin. Inloop 18.30 uur, aanvang 19.00 uur. Er worden veel (oud) ADO/FC Den Haag-coryfeeën verwacht. De eerste exemplaren van het boek zullen worden uitgereikt aan de levende ADO-legendes Martin Jol en Guus Haak. Plus nog een verrassing.

Parkeermogelijkheden: Gratis op de ‘helling’ op weg naar boven vanaf de Machiel Vrijenhoeklaan. Gratis op het parkeerterrein achter het NH Atlantic Hotel (ca. 300 meter lopen). In de parkeergarage onder Daily Taste, het dichtst bij Pavarotti; de eerste anderhalf uur gratis, daarna betaald.

Het boek is te verkrijgen via de reguliere boekhandel en de uitgeverij (www.nscboeken.nl) en kost 20 euro.

Bij de foto’s en knipsels:

Martin Jol in zijn periode bij Bayern München, naast trainer Lorant en Paul Breitner

Harald Berg na één competitiewedstrijd voor ADO al meteen topscorer van Nederland.

Uit het plakboek van Guus Haak: zijn overgang van ADO naar Feyenoord

Unieke foto tijdens de zomer van 1953 toen in het buitenland spelende Nederlandse profs voor 6.000 toeschouwers een demonstratiewedstrijd in Wassenaar speelden, met onder anderen zesde van links staand Faas Wilkes en tweede van rechts staand Bertus de Harder

Lees verder