Zaalvoetbal: FC Westland verweert zich goed tegen internationals van FC Marlène

De zaalvoetballers van Westland mochten na een vrije speelronde vorige week deze week aantreden tegen het tweede van FC Marlène. Echter trad de hoofdmacht van FC Marlène aan tegen FC Westland.

Tekst: Peter Botman

Het eerste van FC Marlène was twee speelrondes vrij en wilde zich voorbereiden op de wedstrijd tegen landskampioen Hovocubo komende vrijdag. FC Marlène trad aan met Nederlands elftalspelers Mo Attaibi (100+ interlands), Mo Darri, Amir Molkarai, Younes Daari en Barry de Wit.

FC Westland had in de beginfase veel moeite met het hoge tempo en de efficiëntie van FC Marlène, wat resulteerde in een 6-1 ruststand. De score bij rust was echter zeer geflatteerd aangezien de bezoekers de nodige kansen misten.

Overhand

In de tweede helft beet de Westlandse ploeg van zich af en had na de 7-1 een lange periode de overhand in de wedstrijd. Doelpunten van Soufian Aarabe en Mo Mouchin (zijn tweede) brachten FC Westland terug in de wedstrijd. Na een tweede gele kaart voor Yassin Irzi moesten de Westlanders voor twee minuten met een man minder door. Echter werden deze minuten, mede door knappe reddingen van keeper Barry Botman, overleefd en wist Mo Maatoug (foto) zelfs de 7-4 te scoren in de counter.

Les

Helaas resulteerde een makkelijk gegeven zesde overtreding in een tienmetertrap en de 8-4 voor FC Marlène. De eindscore werd ten slotte op 10-4 bepaald in het voordeel van de ploeg uit Heerhugowaard. Voor de ploeg van coach James Dhanai was het een goede les in efficiëntie wat betreft het afmaken van kansen. Maar bepaalde fases in de wedstrijd gaven ook goede hoop voor het vervolg van de competitie, waarin de punten broodnodig zijn voor FC Westland.

Aanstaande vrijdag – 18 november – treedt FC Westland thuis aan tegen GZV Watergras uit Gouda. Er zal om 21.35 uur worden afgetrapt in de Verburchhal in Poeldijk.