Daryl Janmaat tegen VI: ,,Niet gegaan zoals vooraf besproken en geschetst was”

Daryl Janmaat (foto) maakte zaterdag bekend per direct te stoppen als technisch manager van ADO Den Haag. Dit bericht werd dezelfde dag door ADO Den Haag bevestigd. Kortgeleden liet de club nog weten, dat Henk van Stee (voormalig technisch directeur Sparta) hem als buddy zou bijstaan in een komende week te starten cursus.

In een gesprek met VI geeft Dary Janmaat aan, dat hij nog best bereid was te willen investeren in zijn job. ,,Maar”, zo laat hij weten, ,,vrijdag was er een gesprek met de directie en daar werd iets besproken, wat ik niet naar buiten zal brengen, wat ik niet langs me heen kon laten gaan.”

Het gesprek met de directie zat Janmaat duidelijk niet lekker. Na het gesprek is er nog gezamenlijk gegeten en is men op weg gegaan naar de uitwedstrijd tegen Telstar. Janmaat weer: ,,Edwin Reijntjes zag toen al aan me dat ik ergens mee zat, zei hij. Toen zei ik al: het voelt niet goed. Op de terugweg heb ik er nog even over nagedacht en heb ik mijn beslissing naar hem gecommuniceerd. Ik had niet het idee dat hij erg verrast was, nee. Zo reageerde hij in ieder geval niet.”

Afstand

Hoewel Daryl Janmaat, die sinds begin dit seizoen actief was in zijn nieuwe functie bij de Haagse BVO, niet te veel naar buiten wil brengen, zegt hij wel in het VI-interview: ,,Er zijn heel veel dingen waar ik tegenaan ben gelopen, maar het heeft geen zin om dat allemaal te bespreken. Het grootste punt waar ik mee zat is dat er mensen beslissen die 3000 kilometer verderop zitten en geen idee hebben wat er überhaupt speelt binnen de club. En dat is hun goed recht, want zij zijn de eigenaar, het is hun geld, maar ik vind niet dat dat hoort. Ga er dan zelf zitten, want ik wil dan niet verantwoordelijk gehouden worden. Het is logisch dat de mensen naar jou kijken, want jij bent toch de technisch manager. Maar nogmaals, ik vind dat dat in het begin verkeerd gecommuniceerd is. Ik denk dat het gewoon een mismatch is geweest.”

Beristain

Over Ignacio Beristain, de voorzitter van het Portugese Estoril en de contactpersoon namens de eigenaar, zegt Janmaat: ,,Met Ignacio heb ik altijd wel een goede band gehad en hij heeft ook zijn best gedaan. Maar Ignacio is ook directeur van Estoril en ik wist van tevoren ook niet dat hij daar veel zou zitten. Ik ben wel begeleid, hoor. Of, tenminste, begeleiding… ik heb wel steun gehad, laat ik het zo zeggen. Maar ik kan het niet één op één begeleiding noemen, dat je echt ergens in rolt. Het is gewoon allemaal niet zo gegaan zoals het van tevoren besproken en geschetst was.”

Lees verder