Sir Winston Cup: SVC’08 geeft zekere overwinning in laatste minuten weg

SVC’08 verscheen in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup tegen eersteklasser sv Den Hoorn niet in haar basisformatie van de laatste weken aan. Een aantal wisselspelers werd meer speelminuten gegund.

Tekst: Jaap Lolkema

De wedstrijd ging gelijk op en na zeven minuten kreeg Tristan Dufour de kans op 1-0 voor de thuisploeg, maar zijn schot ging naast. sv Den Hoorn deed in de zevenentwintigste minuut iets terug met een hard afstandsschot, maar doelman Wesley Storm was paraat. Een harde lage corner van Fabian Toet bereikte in de vijfendertigste minuut Pepijn Knoester, die wist te scoren: 1-0.

Offensiever

Na rust werd sv Den Hoorn wel een stuk offensiever, maar kreeg SVC’08 meer ruimte op de counter. Na zestig minuten liet de verdediging inclusief de keeper van sv Den Hoorn zich verrassen door een verre inworp van Sherdinant Michel en was Robert Kuijper wel alert ter plaatste om de 2-0 op het scorebord te brengen. In de zeventigste minuut leek de wedstrijd te worden beslist toen diezelfde Robert Kuijper 3-0 binnenkopte uit een vrije trap van Fabian Toet. Maar in dezelfde minuut bracht Robin Zwartjens (foto) sv Den Hoorn terug in de wedstrijd: 3-1.

Fataal

In het laatste kwartier werden de vele wisselingen bij SVC’08 de ploeg fataal. Het eindoffensief van sv Den Hoorn met nog twee doelpunten van Zwartjens bracht de gasten langszij. In de penaltyreeks faalde sv Den Hoorn geen enkele keer, terwijl bij SVC’08 de beide doelpuntenmakers hun penalty gestopt zagen worden.

Zo was de uitslag wellicht wel in overeenstemming met de krachtsverhouding tussen beide ploegen, maar laat onverlet dat je een 3-0 voorsprong niet in een kwartier tijd uit handen mag geven.