Sir Winston Cup: Quick langs VUC in eenzijdig duel

Op Nieuw Hanenburg liet trainer Paul van der Zwaan vooral reserve en O23-spelers aantreden tegen eersteklasser VUC. Het piepjonge team was gretig en VUC kon bijna nooit gevaarlijk worden.

Tekst: Marcel de Kler

Quick kreeg voor de rust meer dan een handvol grote kansen, maar VUC-doelman Nick Hasper was op dreef en hield zijn doel schoon. VUC kreeg zelf een enorme kans na een te korte terugspeelbal via Quinten van der Kraij, maar doelman Joshua Roos kon nipt redding brengen.

Viermaal

Na de rust bleef Quick veel beter en ditmaal wist het wel te scoren. Binnen 25 minuten werd viermaal gescoord. Eerst wist Lennaert Massar het net te vinden met een droog schot van dichtbij: 1-0. Kort hierna kopte Augustas Grabazis raak uit een voorzet: 2-0. De derde treffer was de mooiste, waar Pepijn van Zwieten de Blom (foto) de bal fraai de kruising in krulde: 3-0.

Druk

De vierde treffer werd bij de tweede paal binnengetikt uit een voorzet door Mo Oukhattou. Quick hield de druk op VUC, maar de kansen werden niet meer benut. Het bleef bij 4-0 en Quick is zodoende door naar de tweede ronde en VUC mag in de herkansingsronde proberen de tweede ronde te halen.

Lees verder