O23-Cup: Fraaie zeges voor Graaf Willem II VAC, Vitesse Delft en sv Den Hoorn

In de eerste ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de O23-cup kende Graaf Willem II/VAC weinig genade met tegenstander DUNO. sv Den Hoorn pakte een thuisoverwinning op sv Nootdorp en Vitesse Delft was in Den Haag te sterk voor GSC ESDO. Ook RKDEO en TAC’90 gaan verder in het toernooi.

sv Den Hoorn O23 – sv Nootdorp O23

Op eigen veld was Derde Divisionist sv Den Hoorn O23 met 5-1 te sterk voor sv Nootdorp dat een niveau lager uitkomt. De Midden-Delflanders gingen de rust in met een 3-0 voorsprong door treffers van KayZhe van Es, Efe Turkoglu en Richeldo Sno.

Na de thee bracht invaller Dave Koene de stand op 4-0. In de 83e minuut redde Rik Kegge de eer voor sv Nootdorp. Guy van Wely had het laatste woord namens sv Den Hoorn en bepaalde de eindstand op 5-1.

sv Erasmus O23 – OLIVEO O23

De O23 van sv Erasmus bood goed tegenstand aan OLIVEO, maar moest uiteindelijk met 3-4 het hoofd buigen voor de tegenstander uit Pijnacker. OLIVEO nam tot drie keer toe een voorsprong via Nigel Rijfkogel, Luc Brouwer en Daan Termoshuizen, maar zag sv Erasmus iedere keer weer op gelijke hoogte komen. Daan Vermeulen besliste het duel uiteindelijk in het voordeel van de bezoekers. Namens sv Erasmus waren Prem Ramsahai, Aimane Tatou en Amin Es-Sadi doeltreffend.

DUNO O23 – Graaf Willem II VAC O23

Graaf Willem II VAC kwam tegen DUNO al vlot op 0-2 door treffers van Jack Kusters en Maxime Franko. De ploeg van trainer Arjan Kortleven bleef daarna het net vinden en boekte uiteindelijk een 0-8 overwinning. Maxime Franko voegde nog vier treffers toe en ook Hugo Smeets en Rashid Haynes waren scherp in de afwerking.

GSC ESDO O23 – Vitesse Delft O23

Op het zware en natte veld namen de bezoekers in de twintigste minuut de leiding. Een hoekschop van Gigi Vermeer werd door Merveille Lutumba goed afgerond: 0-1. Na een blessure bij Lutumba speelde Vitesse Delft vijf minuten met tien man. Het deerde de ploeg niet. Na een voorzet van Halmat Korte kon Fallou Gueye van dichtbij de 0-2 scoren.

Meteen na de aftrap voor de tweede helft veroverde Vitesse Delft de bal en kon Vermeer de 0-3 binnen werken. Vier minuten later was het weer raak en zorgde Vermeer na een goede combinatie voor een 0-4 stand. GSC ESDO kon de eer nog redden. Met een afstandsschot kon Anouar el Bouzidi de goed keepende Scott Dijkxhoorn passeren, waardoor de eindstand 1-4 werd.

RKDEO O23 – FC ’s-Gravenzande O23

In het eerste half uur had FC ’s-Gravenzande het beste van het spel en speelde goed onder de druk van RKDEO uit. Uit een prachtige aanval van achteruit ontving Quint van Dam de bal op middenveld en stak Paddy Smit weg die de bal van achttien meter in de rechterbovenhoek schoot: 0-1. RKDEO nam daarna de wedstrijd over. Na een ingooi werd de bal door FC ’s-Gravenzande ingeleverd en kon Robin Schaareman (foto) RKDEO op gelijke hoogte brengen. Na de thee was RKDEO de bovenliggende partij en scoorde drie keer. Mats Hofland, Robin Schaareman en Matthijs Mijers zorgden voor een 4-1 zege.

​Wilhelmus O23 – TAC’90 O23

TAC’90 liep tegen Wilhelmus binnen een half uur uit naar een 0-3 voorsprong door treffers van Jabrane El Youssefi, Ricardo Chotoe en Moatamid Tahiri. Wilhelmus herpakte zich van deze tegenslag en kwam weer terug in het duel door doelpunten van Tim Gerla en Twan Fako (2x). Beide ploegen scoorden daarna nog een keer. Yannick Goes van Wilhelmus en Bilal Ancharad (TAC’90) zorgden ervoor dat strafschoppen de beslissing moesten brengen na een 4-4 eindstand. Bij de pingels bleek TAC’90 met 2-4 de betere ploeg.

In het duel werden drie rode kaarten uitgedeeld. Arbiter Johnny van Slooten toonde Dylan van Haaften (Wilhelmus) rood en ook de TAC’90-spelers Chabib Bennouho en Jabrane el Youssefi moesten vroegtijdig vertrekken.