Zaalvoetbal: Voorlopig geen publiek meer bij duels FC Westland 1

Toeschouwers zijn de komende tijd niet meer welkom bij zaalvoetbalwedstrijden van FC Westland. De club houdt de deuren van de Verburchhal in Poeldijk dicht, nadat onlangs supporters op het speelveld waren gekomen.

Dat gebeurde tijdens een opstootje tussen spelers van FC Westland en Vennewater. Doordat het publiek zich daarmee ging bemoeien, werd de wedstrijd uiteindelijk gestaakt. Eerder dit seizoen betraden supporters ook al het veld – toen uit vreugde – in de wedstrijd tegen Os Lusitanos. Dat leverde FC Westland toen een voorwaardelijke straf op. Vooruitlopend op een nieuwe straf neemt de club nu zelf maatregelen.

Veiligheid

,,FC Westland moet de veiligheid van een ieder die bij de wedstrijden betrokken is, kunnen waarborgen. Dit is onmogelijk in de sporthal van Verburch, die vrij open is”, zo staat te lezen in een persbericht. ,,Op de laatste wedstrijden kwamen telkens zo’n honderd supporters af. Om te voorkomen dat die het veld betreden, zouden een ‘ijshockeywand’ en meerdere stewards nodig zijn. Zeker ook gezien de intensiteit van de wedstrijden in de eerste divisie. Die is zodanig dat de toeschouwers er te opgewonden van raken en dan ook niet te houden zijn.”

Andere hal

Dus met ingang van aanstaande vrijdag, wanneer FC Westland speelt tegen Watergras, zijn er geen toeschouwers meer welkom. FC Westland gaat op zoek naar een andere sporthal, waar de tribune afgezonderd is van het speelveld en supporters dus niet op normale wijze het speelveld kunnen betreden. Tot die tijd zullen de wedstrijden van FC Westland 1 bij Verburch zonder publiek worden gespeeld.

Lees verder