3A/3C/3D: Kraker voor DWO uit tegen RKDES in Kudelstaart

In 3A leed DWO haar eerste nederlaag van het seizoen. Lugdunum bleek in Zoetermeer te sterk: 1-2. Oliveo is lijstaanvoerder in de derde klasse C. Zelf werd er gewonnen van Reeuwijk (6-0), terwijl concurrent Zwarte Pijl gelijkspeelde tegen Ariston’80. VDL was afgelopen weekend geen partij voor OHVV

Tekst: Hans Kulk

3e klasse A

In 3A leed DWO haar eerste nederlaag van het seizoen. Lugdunum bleek in Zoetermeer te sterk: 1-2. Ook de andere regioploegen verloren. Stompwijk’92 van Sporting Leiden (2-4), Blauw Zwart van Nieuwkoop (0-5).

Voor DWO, het elftal van coach Dennis Olman (foto), staat dit weekend een kraker op het programma. De op de tweede plaats staande Zoetermeerders reizen namelijk af naar Kudelstaart, waar nummer drie RKDES de tegenstander is. Aan kop staat nu Aarlanderveen. De top drie bestaat uit: Aarlanderveen 7-17, DWO 7-16 en RKDES 7-14.

Blauw Zwart kreeg klop van Nieuwkoop en hoopt zich in het uitduel met SCW, in Rijsenhout, te herpakken. Voor Stompwijk’92 is het inmiddels vijf voor twaalf. Na de nederlaag van afgelopen weekend staat de ploeg van Erik van Manen voorlaatste in 3A. De Stompwijkers gaan zaterdag op bezoek bij Koudekerk.

3e klasse C

Oliveo is lijstaanvoerder in de derde klasse C. Zelf werd er gewonnen van Reeuwijk (6-0), terwijl concurrent Zwarte Pijl gelijkspeelde tegen Ariston’80 (1-1). SEP ging over de knie bij FC Maense (5-0).

Voor Oliveo zou het wel eens een heel mooi weekend kunnen gaan worden. Zelf speelt de koploper uit Pijnacker een thuisduel tegen Soccer Boys, terwijl nummer twee Zwarte Pijl op bezoek gaat bij nummer drie LMO. Ook in deze klasse zijn de verschillen klein. Oliveo 7-19, Zwarte Pijl 7-17 en LMO 7-15. De ‘tweede’ ploeg uit Pijnacker, DSVP, kruist in Delft de degens met Ariston’80, de studentenploeg van Martin de Graaf. De blauw-witten hebben een voorsprong van drie punten op de ranglijst. Voor de laagvliegers uit de regio, DHL en SEP, wacht een thuiswedstrijd. Nummer twaalf DHL ontvangt Reeuwijk, terwijl rode lantaarndrager SEP, de ploeg van Marcel de Letter, FC IJsselmonde op bezoek krijgt. De Letter en consorten snakken naar de eerste overwinning van het seizoen.

3e klasse D

VDL was afgelopen weekend geen partij voor OHVV. In Oudenhoorn verloor de ploeg van de vertrekkende Henk Salari met maar liefst 6-1, waardoor de equipe uit Maassluis op doelsaldo naar de laatste plaats zakte. Komend weekend komt SC Botlek op bezoek, dat slechts één punt meer heeft.

Lees verder