Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya (HBS): ,,We moeten drie punten meenemen”

HBS raakte na één week de koppositie alweer kwijt omdat het zelf thuis tegen SJC niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel en concurrent RKAVV de volle buit binnenhaalde bij Heino. Zondag gaat de formatie van trainer Ekrem Kahya (foto) op bezoek in Velsen.

Tekst: Ton Beije

Ekrem Kahya over het duel tegen SJC, dat helaas voor de Kraaien geen winst opleverde: ,,Een wedstrijd waarin we wel heel veel belbezit hadden en kansen hebben gehad met een onterecht afgekeurde goal, maar waarin we niet in staat waren om de defensief ingestelde tegenstander kapot te spelen en meer kansen af te dwingen. Dus daar ligt wel een uitdaging voor de volgende wedstrijden. We hebben geen invloed op welke manier zij aantreden tegen ons, wij kunnen alleen bepalen in welke mate zij daarin slagen.”

Goede weg

HBS stond vorig weekend echter op het juiste moment bovenaan om een eerste prijs te pakken. ,,Ja,  voor het uitdelen van een prijs was dat inderdaad zo. Het was een bevestiging dat we op de goede weg zijn, niets meer en minder”, aldus de HBS-trainer. ,,Maar goed als we na elke periode van tien wedstrijden bovenaan staan, dan doen we het goed aan het einde.”

Tempo

Zondag gaat HBS op bezoek in Velsen tegen een ploeg die het seizoen aanvankelijk matig startte, maar zich aan het herstellen is. Kahya: ,,Weer een keer op natuurgras. Ik weet voor de rest niet wat we kunnen verwachten. Zij zullen een bepaalde manier van spelen hebben tegen ons en wij zullen bepalen wat er gaat gebeuren. We moeten in een hoger tempo spelen aan de bal en zorgen dat zij erachteraan lopen en komen tot voldoende kansen en doelpunten.”

Kijkend naar de ranglijst mag HBS in Velsen geen punten verspelen. ,,HBS speelt tegen iedere tegenstander voor de winst, dus dat verandert niet , ook niet vriendschappelijk. Natuurlijk willen we en moeten we bijblijven en daardoor moeten er weer drie punten worden meegenomen.”

Gezondheid

Over het beschikbare spelersarsenaal zegt Kahya: ,,Dezelfde spelers als vorige week zijn inzetbaar. Met de blessuregevallen gaat het steeds beter, dus die willen zo snel mogelijk weer aansluiten, maar wij kijken wanneer dat is in hun belang, want het gaat tenslotte om hun gezondheid. We willen dat iemand die erbij komt er ook bij blijft. Maar we hebben een goede groep gretige jongens die er vol voor gaat.”

 

Lees verder