Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Heel lastige wedstrijd”

RKAVV is weer koploper. Na het missen van de periodetitel werd puntenverlies van HBS benut om de koppositie weer in te nemen. De 1-2 winst in en tegen Heino kwam tot stand na een mindere tweede helft. Het naar verwachting vele publiek kan komende zondag genieten van aantrekkelijk spel, want Be Quick 1887 speelt altijd om te winnen.

Tekst: Pieter Donath

Na twee verre uitwedstrijden in Drenthe en Overijssel speelt RKAVV komende zondag thuis tegen het altijd lastige Be Quick 1887 uit Haren bij Groningen. Het is één van de ploegen die altijd meedoen in de top van de ranglijst en is lastig te bespelen. RKAVV is na de winst tegen vv Heino weer koploper, maar komende zondag moet weer een goed resultaat worden neergezet.

Aanvallend voetbal

Thuis wordt het publiek vermaakt met fris en aanvallend voetbal. Trainer Maurizio Ceccucci (foto) verwacht tegen Be Quick 1887, zesde op de ranglijst met zeven punten minder, een lastige wedstrijd. ,,Ze doen altijd bovenin mee en krijgen weinig doelpunten tegen.” Hij hoopt dat enkele belangrijke spelers snel weer aansluiten. Afgelopen dinsdag werd voor de Sir Winston Cup met 4-1 gewonnen van het in de tweede klasse spelende Wilhelmus.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen vv Heino?

,,Ik ben blij met de punten. Prima eerste helft gespeeld, waarin we misschien iets meer afstand hadden moeten nemen. Helaas een matige tweede helft, waarin we vroeg een tegentreffer incasseren en niet meer in ons spel komen.”

Be Quick 1887 heeft slechts tien goals tegen. Verwacht je een verdedigende speelwijze?

,,Nee, wij hebben er negen tegen met een aanvallende speelwijze. Be Quick kennende speelt het altijd om te winnen en daar heeft het ook een ploeg voor. Het wordt een heel lastige wedstrijd voor ons.”

Hoe kijk je terug op 4-1 winst in het Haaglanden Voetbal Toernooi tegen Wilhelmus?

,,Het was een prima resultaat waarin veel spelers een kans hebben gekregen om zich te profileren.”

Zijn er nog veel geblesseerden en wanneer zijn Remco Overdevest en Jeremy van Lochem weer inzetbaar?

,,Ja helaas missen we een aantal belangrijke jongens, maar nogmaals en zoals vaker gezegd, de groep die er staat doet het goed en daar moet de aandacht op gericht zijn. Remco zal komende week waarschijnlijk de groepstraining hervatten. Jeremy is voorlopig nog uitgeschakeld.”

Lees verder