Warming-up 3e Divisie (zo) Paul van der Zwaan (Quick): ,,Heel mooie uitdaging”

Na vijf wedstrijden ongeslagen werd zondag met 0-2 verloren van Hercules. Dinsdag ging het beter want VUC, spelend in eerste klasse, werd met 4-0 verslagen in het Haaglanden Voetbal Toernooi. Komende zondag wordt in Heemskerk gespeeld tegen het ongeslagen ADO’20. Hopelijk presteert het jeugdige Quick goed tegen de koploper.

Tekst: Pieter Donath

Met veertig punten uit veertien wedstrijden is ADO’20 nog altijd ongeslagen. Het wordt een zware wedstrijd op sportpark De Vlotter voor Quick, dat tiende staat met 22 punten. Vorige week won ADO’20 met 0-1 van JOS Watergraafsmeer door een doelpunt in de negentigste minuut.

Op een zonnig Nieuw Hanenburg was een goed voetballend Hercules te zien. Het spel van Quick was slordig en zodoende verloren de Haantjes terecht. Het spel werd met name op het middenveld gespeeld en voor de schaakliefhebbers langs de lijn was het genieten. Aan de reeks van vijf ongeslagen wedstrijden kwam dus een einde. Na de wedstrijd tegen VUC kunnen de mannen van Paul van der Zwaan komende zondag ‘aan de bak’ tegen ADO’20. De trainer is teleurgesteld over de wedstrijd tegen Hercules en het moet beter tegen ADO’20. Tegen VUC werd geoefend in het spelen volgens de eigen filosofie.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen Hercules?

,,De wedstrijd tegen Hercules was uiteindelijk teleurstellend, niet omdat we zo slecht speelden, maar meer omdat we niet in staat zijn gebleken kansen te creëren. Als je geen kansen creëert, kun je niet scoren en als je niet scoort kun je niet winnen. We zijn dus niet in de positie geweest om de wedstrijd te winnen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Voor het balbezit op zich krijg je geen punten.”

Hoe schat je jullie kansen in op een goed resultaat tegen ADO’20?

,,Dat zal aanstaan de zondag dan ook een stuk beter moeten om wel kans te maken om de wedstrijd te winnen. Wij gaan iedere wedstrijd in om te winnen of dat nu tegen de onderste of de bovenste is. Wij willen voetballen vanuit onze eigen filosofie en kwaliteiten. Maar nogmaals, het zal veel beter en ook effectiever moeten dan tegen Hercules.”

Kwam de wedstrijd tegen VUC goed uit?

,,We hebben gelukkig kunnen oefenen tegen VUC voor het Haaglanden Voetbal Toernooi. Ondanks dat niet alle basisspelers van afgelopen zondag daarin meededen, was de intentie hoe we tot kansen willen komen goed zichtbaar. De 4-0 winst zegt niet alles, maar geeft wel een goed gevoel.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen ADO’20 en is iedereen inzetbaar?

,,Zondag ADO’20 uit is, zoals eigenlijk alle wedstrijden, weer een heel mooie uitdaging. We gaan er weer voor met inzet, passie en strijd. Steven de Kruijf zal daar echter niet bijzijn.”

Lees verder