Warming-up 4e Divisie (za): Richard Middelkoop (FC ’s-Gravenzande): ,,Onze eigen tegenstander”

FC ’s-Gravenzande leverde een week terug een bijzondere prestatie. D3e ploeg van trainer Richard Middelkoop (foto) ging in Zeeland op bezoek bij vv Goes, dat de week daarvoor met grote cijfers had gewonnen bij sc Feyenoord. De Westlanders keerden huiswaarts met een 1-7 overwinning.

Tekst: Ton Beije

Een opgetogen Richard Middelkoop over dat duel in en tegen Goes: ,,Afgelopen zaterdag speelden we bijna de perfecte wedstrijd tegen een goede ploeg. Maar afgelopen dinsdag voor in het Haaglanden Voetbal Toernooi was dit weer heel anders en hadden we eigenlijk moeten verliezen, gezien de kansen die Wippolder niet wist te benutten. Zo zie je maar dat de perfecte wedstrijd en een zeer matige heel dicht bij elkaar ligt.”

Inzet

,,Als wij namelijk geen inzet tonen, geen druk geven en niet als team fungeren, dan lopen we de kans dat Zwaluwen dit morgen afstraft iets wat Wippolder dinsdag niet deed”, gaat Middelkoop verder. ,,Wij zijn dus onze eigen tegenstander, waarin het, nu we iedereen bijna fit hebben, nog meer moet gaan over eenheid en acceptatie. Als iedereen dit kan opbrengen en blijven opbrengen, dan ben ik benieuwd wat de vier wedstrijden voor de winterstop nog gaan brengen.”

Afwezigen

Zaterdag begint FC ’s-Gravenzande op het Juliana sportpark om half drie de streekderby tegen Zwaluwen Vlaardingen. Helemaal compleet is de ploeg nog niet. Middelkoop: ,,We missen morgen Pascal Broch en Kilian Berkhout.”

Lees verder