Warming-up Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Elk punt kan beslissend zijn”

Scheveningen wist vorig weekend niet voor een verrassing te zorgen in de uitwedstrijd tegen koploper AFC. In Amsterdam ging de formatie van trainer John Blok (foto) met 4-1 onderuit. Nieuwe kansen zaterdag, als de nummer twee De Treffers op bezoek komt op Houtrust.

Tekst: Ton Beije

John Blok over de verloren partij bij AFC: ,,Natuurlijk wisten we van tevoren dat het een lastige pot zou worden, maar we hebben afgelopen zaterdag de eerste helft teveel ontzag getoond voor AFC. De tweede helft was dat beter en kregen we gelijk twee aardige kansen. In plaats van de 1-1 viel echter de 2-0. De ploeg heeft wel karakter getoond en vocht zich nog naar 2-1, maar na de snelle 3-1 was de wedstrijd wel gespeeld. Een terechte nederlaag tegen een ploeg die deze wedstrijd een maatje te groot was.”

Beslissend

Wedstrijden als tegen AFC zijn nu niet de duels waarin Scheveningen echt de punten moet pakken. Blok: ,,Ik snap wat je bedoelt, maar in alle wedstrijden zijn dezelfde drie punten te winnen. Natuurlijk maakt je tegen de ene ploeg meer kans dan tegen de andere, maar alle punten tellen. In het geweld van de Tweede Divisie kan elk punt straks beslissend zijn.”

Zorgen

Scheveningen behaalde tot nu toe slechts driemaal winst in de elf gespeelde wedstrijden. Maakt trainer Blok zich zorgen? Hij: ,,Ik maak me wel zorgen, maar niet over de stand op de ranglijst. Je moet natuurlijk vooral ook kijken hoe al die wedstrijden verlopen zijn. Ik denk dat we tegen Katwijk, AFC en HFC weinig kans hadden, maar in alle andere wedstrijden minimaal gelijkwaardig zijn geweest. Daarnaast heb ik volgens mij steeds gezegd dat het weer een pittig jaar zou worden en vorig seizoen eerder uitzonderlijk was dan normaal. Om structureel naar het linkerrijtje te kunnen, moeten we op meerdere vlakken nog de nodige stappen zetten.”

Beter starten

Zaterdag weer een nieuwe kans op drie punten, maar de tegenstander, het op de tweede plaats staande De Treffers, is ook niet misselijk. Blok: ,,De Treffers heeft een fysiek sterke, enorm fitte en zeer ervaren ploeg. Belangrijk is dat we zelf vooral beter starten dan vorige week.” Toch is de achterstand nog niet groot. Mocht Scheveningen voor eigen aanhang een driepunter binnen kunnen halen, kan er weer aangesloten worden bij de middenmoot. Blok: ,,Zeker, we staan met een ploeg of vijf op één of twee punten van elkaar, dus ziet het er iedere week weer anders uit.”

Operatie

Dan de personele bezetting. Blok: ,,Ricardo de Vlugt wordt 30 november geopereerd aan zijn kruisband en Freek van Eijk is tot de winterstop uitgeschakeld. Barry Rog en Mitchell de Vlugt zijn er ook niet bij zaterdag.”

Lees verder