Excelsior Maassluis kiest voor Steye Jacobs als nieuwe hoofdtrainer

Steye Jacobs (foto) en Excelsior Maassluis hebben een akkoord bereikt over een contract dat de trainer met ingang van het seizoen 2023-2024 voor de duur van één seizoen bindt aan de club, met een optie voor de club om het contract met nog een jaar te verlengen tot medio 2025.

De 38-jarige Jacobs is daarmee de opvolger van de huidige hoofdtrainer Dogan Corneille, die volgend seizoen aan de slag gaat bij FC Rijnvogels.

Jacobs, die op dit moment trainer is van Excelsior Maassluis Onder 21, maakte in de zomer van 2018 de overstap vanuit Victoria’04 naar Excelsior Maassluis. Na twee seizoenen de Onder 17 onder zijn hoede te hebben gehad en vervolgens één seizoen Onder 18 te hebben getraind is hij momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij het beloftenteam van de Tricolores.

Trots

,,Ik ben enorm trots op de kansen en het vertrouwen dat ik vanuit de clubleiding krijg om vanaf het nieuwe seizoen door te schuiven als hoofdtrainer van deze mooie club’’, zegt Jacobs op de clubsite. ,,Het is geweldig om te zien dat naast spelers ook trainers zich binnen de club kunnen ontwikkelen en de kans krijgen bij de hoofdmacht. Ik heb veel zin om samen met de spelers en staf een vervolg te geven aan de afgelopen mooie jaren.’’

Talentvol

Technisch Manager Niels Redert is content met Steye Jacobs als de nieuwe trainer van de hoofdmacht. ,,Steye is een zeer talentvolle trainer die inmiddels ook al een geruime tijd binnen de club rondloopt. Het Technisch Management Team heeft na een zorgvuldig proces hem gezien als ideale opvolger van onze huidige hoofdtrainer. Steye past perfect in het plaatje van een zelf opgeleide trainer de kans te geven door te stromen naar de hoofdmacht. Iets wat we natuurlijk ook al vele jaren doen met onze jeugdspelers’’, laat Redert weten via de site van Excelsior Maassluis.

Lees verder