Zaterdag 3B: Sportclub Monster verslaat concurrent Lyra

Op Sportpark Polanen heeft Sportclub Monster een flinke voorsprong op de achtervolgers na een zege op naaste belager Lyra. Naaldwijk kwam tegen Schipluiden niet verder dan een gelijkspel. Ook Duindorp sv tegen MVV’27 eindigde in balans. sv Madestein hield een punt over aan het duel met Zuid West DH.

Tekst: Roland van der Linden     |    Foto’s: MFH-Design, Sandra Bol & Hans Wüstefeld

Sportclub Monster – Lyra

Al na drie minuten spelen nam de thuisploeg de leiding. Een hoekschop van Bas de Brabander werd door Jordi van Maanen tot treffer gepromoveerd. Sportclub Monster bleef de aanval zoeken, maar stuitte een aantal keren op de doelman van Lyra. Na 25 minuten spelen viel de 2-0 door een doelpunt van Jesper Warbout. (Foto’s: Hans Wüstefeld)

Ook na de thee kreeg Sportclub Monster meteen een aantal kansen. Jordi van Maanen tekende in de 49e minuut voor de 3-0. De ploeg van trainer Marco Meijer bracht zichzelf nog bijna in de problemen. Met een kopbal van Ruben de Groot in eigen doel kwam de stand op 3-1. Even later was het weer bijna een eigen doelpunt, maar de bal werd gered door doelman Jari Baggerman: 3-1.

Naaldwijk – Schipluiden

In het duel tussen Naaldwijk en Schipluiden bleven de toeschouwers de eerste 45 minuten verstoken van doelpunten. Pas na de thee kwam het duel echt op gang. De thuisploeg opende de score via Danny Niël. De vreugde was van korte duur. Twan Knijnenburg schoot al snel de 1-1 op het bord. Dit was ook de eindstand.

Verburch – KMD

In een leuke streekderby verdeelden Verburch en KMD de zes doelpunten eerlijk. Na iets meer dan een half uur spelen kwam Verburch goed op stoom en scoorde binnen vijf minuten drie keer. Na de goals van Shane Bruinen, Vince van der Knaap en Serkan Tuzlacik scoorde vlak voor rust Jesse de Waard voor de Wateringers. (Foto’s: MFH-Design)

Na de doelwisseling kon KMD nog een punt uit het vuur slepen. Jules Maring en Arend Balijon zorgden voor een 3-3 score.

sv Houtwijk – Te Werve

Trainer Richard Douw keek dik tevreden terug op het duel van zijn team tegen de Rijswijkers. De Houtwijkers bonden Te Werve met 2-0 aan de zegekar. Na de openingstreffer van Samir Ben Omar zorgde Kadir Narsen voor het tweede Haagse doelpunt. Voor sv Houtwijk was er nog meer goed nieuws. Dave Lamens maakte zijn rentree als centrale verdediger en speelde een foutloze wedstrijd. (Foto’s: Sandra Bol)

Duindorp sv – MVV’27

In een doelpuntrijk duel op Houtrust nam Duindorp sv een 3-1 voorsprong bij rust. In de tweede helft kwam MVV’27 terug in het duel. In de laatste minuut kreeg de ploeg uit Maasland een strafschop en pakte alsnog een punt: 4-4. Namens Duindorp sv scoorden Dylan Verbaan (2x), Clay Hoekstra en Francesco Fens. Dennis Louter, Lourens van Rooijen en Bouke Schipper waren verantwoordelijk voor de eerste drie treffers van MVV’27. Wouter van Alphen schoot de strafschop binnen.

sv Madestein – Zuid West DH

Het duel tussen de staartploegen in 3B eindigde in balans. Na negentig minuten voetballen hadden beide teams één keer gescoord. Namens sv Madestein was Reginald Poeran doeltreffend. In de tweede helft kreeg de thuisploeg voldoende kansen om te scoren en had ook het gevoel twee strafschoppen te zijn onthouden.

 

 

Lees verder