Zaterdag 1B: Moeizame overwinning Forum Sport op DSO

De competitie in de eerste klasse B zaterdag is uiterst spannend en dus ook interessant. De ploegen in deze klasse staan heel dicht op elkaar, iedereen kan van iedereen winnen. En ook verliezen. Bij winst schuif je een paar plaatsen omhoog, bij verlies sta je weer bij de onderste vijf.

Tekst: Jean Nederlof      |      Foto’s: Wilfried Klos

Zaterdag stond op het programma Forum Sport tegen de nummer twee DSO. De Zoetermeerders doen het tot nu toe verrassend goed, want al zoveel punten pakken als gepromoveerde club is knap. Forum Sport was dus gewaarschuwd, maar had ook wat vertrouwen getankt met de 2-0 overwinning vorig weekend bij Valken’68.

Met bijna dezelfde opstelling als vorige week tegen Valken’68 trad Forum Sport aan, maar nu met de 18-jarige doelman Bas Tanis onder de lat. Het werd een spannend duel, waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onderdeden. Forum Sport de technisch bovenliggende partij, DSO onverzettelijk met veel fysiek in het elftal. Na bijna een half uur kwam Forum Sport op voorsprong. Een vrije trap van Haitam el Marid kwam binnen de zestien op de hand van Daley Windhorst. Scheidsrechter Tijs Gommans twijfelde geen moment en wees gedecideerd naar de stip. Haitam el Marid nam de penalty en schoot de bal hard binnen achter doelman Sven Wolsheimer: 1-0.

Tien minuten later een vlot lopende aanval over de linkerkant van Forum Sport. De beslissende pass werd door Ruben Gyamfi gegeven op Haitam el Marid. Hij schoot beheerst binnen: 2-0. Terwijl iedereen ervanuit ging, dat dit de ruststand zou worden dacht Wesley Vaes van DSO daar anders over. Vanaf vijfentwintig meter schoot hij de bal hard en onhoudbaar achter Forum Sport-doelman Tanis: 2-1

Na rust een wat sterker DSO, dat zich meer en meer op de helft van Forum Sport liet zien. En als Forum Sport dan de bal in bezit kreeg, dan werd er veel de lange bal gespeeld. En dat was vaak niet succesvol omdat de voorwaartsen het fysiek en in kopkracht moesten afleggen tegen de DSO-verdediging.

De defensie van Forum Sport speelde goed en geconcentreerd. Forum Sport-doelman Bas Tanis kon zijn talenten laten zien en maakte een solide indruk. Eén keer werd hij geholpen door de lat, maar verder was hij soeverein. Bij een bal laag in de verre hoek toonde hij aan over goede reflexen te beschikken. Hij tikte de bal voor Forum Sport net aan de goede kant van de paal. De Voorburgers verdedigden met man en macht en speelden echt voor de punten. Bij een counter kwam de ingevallen spits Luuk Goedbloed alleen voor de keeper. Zijn inzet werd keurig gekeerd door Sven Wolsheimer.

Scheidsrechter Gommans floot een prima wedstrijd. De winst ging naar Forum Sport terwijl een gelijkspel misschien beter de verhouding had weergegeven. Komende zaterdag speelt Forum Sport wederom thuis, nu tegen Voorschoten’97. DSO speelt voor eigen aanhang tegen sv Honselersdijk. Forum Sport staat nu op de zesde plaats met 14 punten uit 8 wedstrijden. VELO is de winnaar van de eerste periode. Forum Sport staat één punt achter op de nummer twee Wippolder. Om maar aan te geven hoe spannend het is!

 

Lees verder