Zaterdag 2E: Duel RKDEO-SVC’08 haalt jammerlijk einde niet

Voor beide ploegen stond het nodige op het spel. RKDEO kon bij winst op één punt van SVC’08 komen en koploper SVC’08 wist zich bij winst en punt verlies van FC Skillz periodekampioen.

Tekst: Jaap Lolkema         |       Foto’s: Sander de Hollander

SVC’08 was in de vijfde minuut dicht bij een doelpunt, maar Ilias Daoudi zag zijn schot in het zijnet belanden. En in de vijftiende minuut moest doelman Wesley Storm van SVC’08 gestrekt naar de hoek om een afstandsschot van Tommy Simonis te pareren.

Meer voetbal momenten zijn er helaas niet te melden, want in de vijfentwintigste minuut was het uit met de pret voor zover je daarvan kunt spreken.

Sherdinant Michel van SVC’08 werd na een duel met een RKDEO-speler door laatstgenoemde uitgemaakt voor “Ka* Aap”. Sherdinant Michel vroeg aan de scheidsrechter, die op twee meter afstand stond, of hij dit had gehoord en wat hij daaraan ging doen. Scheidsrechter Ruben de Groot ontkende het gezegde waarop de SVC’08-speler wegliep en zei dat hij met zijn trainer wilde overleggen betreffende het gebeuren. Tot zijn verbazing kreeg hij hierop een gele kaart en liep hij naar de zijlijn.

De spelers van SVC’08, die dit soort uitlatingen ten opzichte van hun medespeler niet accepteerden, liepen na wat heen en weer discussiëren met de tegenstander met Sherdinant Michel mee naar de zijlijn voor overleg met de trainer omdat zij, als de scheidsrechter niet zou ingrijpen, niet verder wilden. Er was echter geen sprake van een agressieve sfeer tussen spelers onderling en het publiek, alleen grote verontwaardiging bij de SVC’08-spelers vanwege de racistische uitlatingen jegens Sherdinant Michel.

Bij de rand van het veld naar de kleedkamers ontstond hierbij een ophoping van spelers en publiek waar scheidsrechter De Groot tussendoor wilde lopen. De leidsman laat weten hierbij een duw te hebben gekregen en wilde niet verder spelen wegens wanordelijkheden.

 

 

Lees verder