Zaterdag 1B: DHC leidt kleine nederlaag tegen Die Haghe

Op de eerste koude dag van deze donkere dagen voor de jaarwisseling ontvingen de groen-zwarten aan de Delftse Brasserskade Die Haghe. Aan de kant van Die Haghe waren de voormalige DHC-ers Justin van Look (in het doel) en Frank de Lange (beginnend op de bank) van de partij. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Robin Punt uit Holysloot (zoals ook u ongetwijfeld weet een dorp in het landelijke gebied tussen Amsterdam en Broek in Waterland).

Tekst: Wicher Schreuders      |      Foto’s: HMA Fotografie

Vrijwel direct vanaf de aftrap, na tachtig seconden, kon het scorebord al op 0-1. Sami Aoulad Said werd op links diep gestuurd, hij ging schuin naar binnen en lobde de bal over de uitkomende DHC-goalie Kaan Emre Kocak in het doel. Alle goede strijdplannen aan DHC-zijde ten spijt keek de ploeg al direct weer tegen een achterstand aan, wat uiteraard niet de bedoeling was toen het team slechts kort tevoren uit de kleedkamer naar buiten stapte.

Na twintig minuten schoot Mike de Graaf in kansrijke positie de bal net over het Delftse doel. DHC kwam intussen een aantal malen richting het door Justin van Look verdedigde doel. Na een klein half uur was het de uitkomende Van Look die uitstekend redde op een inzet van Faisal Bannis. Kort hierna was het andermaal Van Look die de inzet van Faysal Karoumi stopte. Daarna was het DHC-captain Anass Attahiri die op onreglementaire wijze Sami Aoulad Said stuitte. Scheidsrechter Robin Punt wees naar de stip, waarna Noah Quintin Abid vanaf elfmeter met ‘een Panenka’ scoorde: 0-2. Attahiri moest zich hierna geblesseerd laten vervangen door Iliass Oukhattou, wat tot enige omzettingen in het Delftse team leidde.

Na de doelwisseling probeerde de thuisclub uit alle macht om een tegendoelpunt te scoren, maar slaagde daar niet in. Het was Die Haghe dat na een kwartier in die tweede helft via Mark van Kippersluis van dichtbij kon inschieten: 0-3. De groen-zwarten bleven het desondanks proberen. De diverse dieptepasses kwamen weliswaar achter de opgedrongen Die Haghe-verdedigers, maar net niet goed uit, want de bal werd steeds weer door de uit het strafschopgebied komende doelman Justin van Look net voor de diepgaande DHC-ers onderschept. Halverwege de tweede helft krulde DHC-er Delano Klink de bal boven Van Look op de lat, waarna de terugspringende bal door de inkomende Faisal Bannis over het doel werd gekopt.

In de eindfase keerde Van Look nog een goede inzet van diezelfde Bannis. In de slotminuut ging Delano Klink in het strafschopgebied langs een tegenstander, er was contact en hij kwam daarbij ten val. Terwijl velen dachten dat ook nu de bal op de stip zou gaan, zag de arbiter hier een Schwalbe in en toonde hij geel aan Klink. Kort hierna floot scheidsrechter Punt voor het eindsignaal, waarna iedereen zich wat kon gaan opwarmen.

Al met al een verdiende zege voor Die Haghe, dat hierdoor stijgt naar een gedeelde tweede plaats. De goede wil aan DHC-zijde was ook nu (nog) onvoldoende om een eerste punt binnen te halen.

 

Lees verder