Zondag 4e Divisie: Westlandia haalt zwaarbevochten nipte zege binnen

De omstandigheden waren zondag op de velden verre van gunstig. Dat gold ook voor het duel op sportpark De Hoge Bomen tussen gastheer Westlandia en Purmersteijn. Doorweekt stapte de ploeg van trainer Cesco Agterberg lachend het veld af met een zwaar bevochten 3-2 zege.

Tekst: Ton Beije       |      Foto’s: Danny Ploegaert

Er ontstonden in het eerste bedrijf – ondanks de moeilijke omstandigheden – veel kansen. Westlandia kwam goed uit de startblokken, want de Naaldwijkers stonden na twintig minuten spelen al op een 2-0 voorsprong door treffers van Kai Verbeek en Dinant Kuhn. Daarna had Westlandia de pech dat Sergi Roeleveld met een blessure het speelveld moest verlaten. Voor hem kwam in de ploeg Hidde van der Arend.

Nog voor de pauze kwam Purmersteijn terug in de wedstrijd. Na een vrije trap ontstond er een scrimmage in de zestien van Westlandia waarin Rachad Madi doelman Jordi Almonte Acevedo het nakijken gaf: 2-1. Bijna werd het nog 3-1 voor de gastheren, maar de doelman van Purmersteijn redde knap.

Ook na de thee begon Westlandia uitstekend. Jeremy van Uunen kreeg een prima mogelijkheid de marge op te voeren, maar weer voorkwam de Purmersteijn-goalie dat. Vervolgens kreeg Dinant Kuhn een mogelijkheid, maar zijn inzet verdween naast het Noord-Hollandse doel. In plaats van de voorsprong te vergroten, moest Westlandia de gelijkmaker incasseren. Uit een vrije trap zette Thomas Schaap de 2-2 op het scorebord.

Westlandia rechtte de rug en wist wederom aan de leiding te komen. Op aangeven van Kihami de Costa zorgde Jeremy van Uunen voor de 3-2 voorsprong voor de thuisploeg. Trainer Cesco Agterberg haalde Dinand Kuhn naar de kant en bracht Carel Makober in het veld. Purmersteijn wilde zich nog niet gewonnen geven en het was de vraag of Westlandia de kleine voorsprong wist vast te houden tot het laatste fluitsignaal. Dat lukte en dus mag de Naaldwijkse ploeg na een zwaarbevochten 3-2 zege de drie punten bijschrijven.

 

Lees verder