Zaalvoetbal: FC Westland weer met lege handen

De zaalvoetballers van Westland wisten de thuiswedstrijd tegen Watergras niet om te zetten in een zege. In een lege Verburchhal, want FC Westland had na eerdere problemen besloten om zonder publiek te gaan spelen zolang het in Poeldijk speelt.

Tekst: Peter Botman       |     Foto: Ruud Vermeer

Het besluit is genomen, omdat bij incidenten het publiek te makkelijk het speelveld kan betreden in de vrij open Verburchhal. De Westlandse club is ver met het regelen van een nieuwe sporthal voor de thuiswedstrijden van het eerste team. Hier zal het publiek wel volledig afgeschermd zijn van het speelveld en op normale wijze het veld niet kunnen betreden.

Jonge spelers

James Dhanai had zijn ploeg iets gewijzigd ten opzichte van voorgaande wedstrijden. Dhanai heeft wat jongere spelers uit het tweede team toegevoegd aan het eerste en hoopt zo meer een team te kunnen gaan smeden. Helaas had dit nog niet de gewenste uitwerking tegen een uiterst efficiënt Watergras. De ploeg uit Gouda ging veel beter met de kansen om en keek zo halverwege tegen een 1-3 voorsprong aan.

Fouten

Na de hervatting wist de Westlandse ploeg terug te komen tot 3-4 en hing de gelijkmaker diverse malen in de lucht. Maar Watergras wist wel raad met twee fouten die achterin gemaakt werden en moest de weer goed keepende Barry Botman het antwoord schuldig blijven. Rafik el Ousrouti, Karam Boukhari en Faical Amheye wisten de Goudse keeper kansloos te laten.

Aanstaande vrijdag gaat FC Westland op bezoek in Den Helder bij Zeemacht. Op 2 december speelt FC Westland weer thuis, dan is Futsal Rotterdam de tegenstander. Waar de wedstrijd gespeeld wordt hoopt FC Westland op korte termijn bekend te maken.

Lees verder