WIK neemt afscheid van Loek Dommanschet als leider eerste elftal

Afgelopen zaterdag nam Loek Dommanschet afscheid als leider bij WIK. Hij was eerst leider van het tweede en later van het eerste elftal. En dat heeft hij zo’n twintig jaar volgehouden.

Tekst: Rini Toet         |      Foto’s: Sandra Bol

De opkomst was – zeker wat WIK-iconen betreft – overweldigend. Zonder dat Loek Dommanschet hierover was geïnformeerd verzamelden de voormalige voetballers, waaronder de gebroeders Sander, Demeier, Hazebroek, Toet en nog vele anderen, zich op het kunstgrasveld.

De organisatoren hadden ervoor zorggedragen dat de entourage werd opgefleurd met een soort van spandoek waarop Loek duidelijk was afgebeeld. Loek Dommanschet, een man van weinig woorden, was sprakeloos over de tijd en aandacht die voor hem was vrijgemaakt. Ook door voormalige WIK-trainers, die al die jaren met hem hebben samengewerkt. Dat ook de complete – huidige selectie – participeerde in de erehaag was alleszeggend. Dat die mannen een bijzonder shirt droegen was meer dan verdiend.

Dat de gehele entourage door rookbommen werd verduisterd was maar goed ook, diverse gerimpelde gezichten werden hiermee tijdelijk gecamoufleerd. Dat Loek Dommanschet voordat hij de selectie ging begeleiden vanaf 1985 in het eerste elftal heeft gespeeld en vanaf 1986 tevens jarenlang jeugdtrainer/leider bij de WIK-jeugd is geweest, zal bij velen bekend zijn. Voor de mensen die deze tijd niet hebben meegemaakt, mag het duidelijk zijn dat het hier dus gaat om een WIK-vrijwilliger gaat, die al ruim 37 jaar zijn armen uit de mouwen steekt voor de club.

Lees verder