Warming-up 4e Divisie (za): Richard Middelkoop: ,,Verschil op acht brengen”

FC ’s-Gravenzande kwam op eigen veld niet verder dan -1-1 tegen Zwaluwen Vlaardingen. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Nieuwenhoorn en wil het verschil op de ranglijst graag naar acht punten brengen.

Tekst: Ton Beije

In de voorlaatste wedstrijd walste FC ’s-Gravenzande oer vv Goes heen en een week terug werd het thuis tegen Zwaluwen Vlaardingen een 1-1 gelijkspel. Zaterdag wacht de uitbeurt in en tegen Nieuwenhoorn. Trainer Richard Middelkoop (foto) over dat duel tegen Zwaluwen: ,,Zoals ik in de vorige voorbeschouwing al had aangegeven, is de ene wedstrijd de andere niet. Tegen Zwaluwen waren er te veel spelers die onder de maat presteerden en niet hun niveau haalden. Dit kwam tot uiting in de non-verbale lichaamshouding van een aantal spelers.”

Positief

Was het resultaat tegen Zwaluwen een telerstelling? Middelkoop: ,,Dit is de les die we moeten meenemen van afgelopen zaterdag. Als het niet loopt zoals wij willen, dat we in onze houding de kracht uitstralen, dat we de wedstrijd toch nog kunnen winnen. Wat wel weer positief is van afgelopen zaterdag is, dat we de wedstrijd ook niet verliezen. Naar zaterdag geeft dit weer nieuwe houvast.”

Kunstgras

Wat weet Middelkoop van Nieuwenhoorn en wat voor wedstrijd verwacht hij? Middelkoop: ,,Nieuwenhoorn doet het goed, het verschil is vijf punten in ons voordeel en dit verschil willen we graag uitbreiden naar acht. Als we iets willen, is het ook zaak om in de aankomende drie wedstrijden zes of zeven punten minimaal te halen. We spelen zaterdag op kunstgras en dat geeft ook weer een andere dimensie aan het spel. Ik ben benieuwd hoe onze spelers omgaan met deze omstandigheid.”

Middelkoop kan nog niet over alle spelers beschikken. Hij: ,,We missen Ardi Luijendijk, Edgar Leerdam, Pascal Broch  en Kilian Berkhout.”

 

Lees verder