Warming-up zaterdag 1B: Wippolder hoopt VELO in eigen huis pijnt te kunnen doen

VELO pakte afgelopen weekend de periodetitel in de eerste klasse B door met 0-3 te winnen bij HVV. Nummer twee DSO verloor van Forum Sport (2-1), terwijl hekkensluiter DHC voor de achtste keer op rij het onderspit dolf. Dit keer was Die Haghe, in Delft, met 3-0 te sterk.

Tekst: Hans Kulk

Het gaat het Wateringse VELO op dit moment voor de wind. De ploeg van trainer Kevin van der Geest (foto) staat na acht duels bovenaan in de eerste klasse B. Vijf punten (20) meer dan de achtervolgers Wippolder, Die Haghe en DSO (15).

Clash

Dit weekend staat de clash tussen VELO en Wippolder, in Wateringen, op het programma. Kan de ploeg van Mark Moen voor een stuntje zorgen? Aan de onderkant van deze klasse wacht een nogal gevoelig duel. VUC, de huidige ploeg van Rob de Lange, ontvangt namelijk hekkensluiter DHC, de oude ploeg van diezelfde De Lange. Een wedstrijd met een verhaal. En dat is inmiddels wel bij iedereen bekend. Gevoelig of niet, voor beide teams zijn de drie punten belangrijk. Vooral voor het noodlijdende DHC, dat nog altijd puntloos onderaan staat. VUC staat met zes punten één plek hoger.

Miskleun

DSO hoopt na de miskleun tegen Forum Sport op winst tegen sv Honselersdijk, het elftal van de vertrekkende André Lourens. Voor Marcel Koning (Die Haghe) en consorten wacht op sportpark Ockenburgh een treffen met de Koninklijke HVV, dat de punten heel goed kan gebruiken. Forum Sport ontvangt zaterdagmiddag Voorschoten’97. In de stand ontlopen de ploegen elkaar nauwelijks. In Leiden wacht sv Nootdorp een lastig uitduel bij UVS, terwijl sv Den Hoorn in het Zuid-Hollandse Valkenburg op bezoek gaat bij Valken’68.

Lees verder