Warming-up 4e Divisie (zo) Ekrem Kahya (HBS): ,,Hoop mensen te kunnen amuseren”

HBS pakte vorig weekend een moeizame 1-2 winst in en tegen Velsen. Zondag wacht op sportpark Craeyenhout de onvervalste derby tegen RKAVV. De nummer één, HBS, tegen de nummer twee. Om 14.00 uur klinkt het beginsignaal.

Tekst: Ton Beije

Alvorens aandacht te schenken aan de topper van zondag, eerst nog even terug naar het uitduel tegen Velsen. Trainer Ekrem Kahya (foto) daarover: ,,Een lastige wedstrijd, sinds tijden weer op natuurgras onder zeer barre omstandigheden. We waren de bovenliggende partij na een moeizaam kwartier en kregen een rare goal tegen. Daarna hebben we even wat omgezet en kregen we de overhand wat resulteerde in twee heel mooie goals en een zeer verdiende overwinning.”

Waarde

Door het gelijke spel van RKAVV, is HBS nu weer de lijstaanvoerder, al kijkt Kahya in deze fase niet naar de ranglijst. ,,Nee, de stand doen we na dertig wedstrijden. Natuurlijk is het wel mooi dat iedereen om ons heen wel heel veel waarde hecht aan de stand van vandaag en het is ook wel weer een bevestiging dat het goed gaat en is het een boost voor iedereen die er hard voor werkt.”

Topper

Zondag dan de topper tegen RKAVV. HBS benadert dat duel niet anders. Kahya: ,,Zoals we elke wedstrijd benaderen. Hameren op de details binnen onze speelwijze en de stappen die we nog moeten en gaan maken. Ik verwacht een heel leuke wedstrijd en hoop dat het mooi weer wordt. Ik hoop op twee ploegen die voor de winst gaan, zeker omdat het nog zo vroeg is in de competitie. Ik hoop dat we de mensen kunnen amuseren.”

Vol sportpark

Een lekker vol sportpark Craeyenhut, daar kijkt iedereen naar uit. Kahya: ,,Leuk voor HBS, leuk voor RKAVV en leuk voor het Haagse voetbal, dat wel wat positief voetbal kan gebruiken. Het is de laatste wedstrijden ook druk en dat geeft aan, dat we toch mensen kunnen trekken en ze wat kunnen bieden.”

Dan de personele bezetting bij HBS. ,,Dezelfde spelers zijn nog steeds afwezig, al komt er hier en daar toch weer een enkeling terug”, aldus Kahya. ,,Al moet ik zeggen dat de spelers allemaal heel hard werken om weer deelgenoot te worden van deze hechte ploeg, wat ook ons sterke punt is. Dus we zullen er staan zondag!”

 

Lees verder