Warming-up 4e Divisie (zo) Cesco Agterberg (Westlandia): ,,Verwacht open duel met veel goals”

Westlandia boekte een week terug een belangrijke 3-2 zege voor eigen aanhang tegen Purmersteijn. De ploeg van de aan het einde van het seizoen vertrekkende Cesco Agterberg (foto) staat nu zesde en naderde Purmersteijn tot op één punt. Zondag gaan de Naaldwijkers op bezoek bij Alphense Boys.

Tekst: Ton Beije

Hoe kijkt Cesco Agterberg terug op de nipte winst op Purmersteijn? ,,Met een positief gevoel; alles zat in die wedstrijd: goed voetbal, lef, strijd, passie. Echt als team is er maximaal gepresteerd tegen een heel goed voetballende tegenstander”, aldus Agterberg. Voor Westlandia was winst noodzakelijk om de aansluiting naar boven te houden. Agterberg: ,,Dat klopt inderdaad. Nu hebben we de top 3 nog in het zicht dus er is nog heel veel te halen voor ons.

Goals

Zondag gaat Westlandia op bezoek bij Alphense Boys. Agterberg: ,,Ik weet niet zo heel erg veel van ze. Ze hebben een jonge ploeg net als wij, dus de resultaten zijn ook wisselend. Alphense Boys kennende hebben ze altijd een goede spelopvatting, dus het kan zeker een leuke wedstrijd worden. Ik verwacht een open wedstrijd met veel goals, twee aanvallend ingestelde teams.”

Stap terug

Cesco Agterberg verlaat na dit seizoen Westlandia. Een nieuwe uitdaging zit er niet in. Agterberg: ,,Nee juist niet, dat is de reden dat ik stop, anders was ik wel doorgegaan bij Westlandia. De club heeft zaken prima voor elkaar, er staat een heel mooie jonge talentvolle groep. Ik heb aangegeven dat die volgend jaar een trainer nodig heeft die hen die aandacht kan geven voor de volle 100%. Mijn nieuwe werksituatie laat dat niet toe, dus ik doe voorlopig even een stap terug en focus me vanaf volgend jaar volledig op mijn werk.”

Motivatie

Maar is wil het aan het einde van deze voetbaljaargang goed afscheid nemen bij Westlandia. ,,Uiteraard, iedereen die mij kent weet dat ik graag maximaal wil presteren, dat wil deze huidige spelersgroep ook. Ik verwacht ook dat dit juist een extra motivatie is om met elkaar tot een mooie prestatie te komen.”

Spelersproblemen kent Westlandia voor zondag in ieder geval niet. ,,Nee, ook geen twijfelgevallen,  iedereen is fit”, aldus Cesco Agterberg.

Lees verder