Warming-up 4e Divisie (zo) Mario Ceccucci (RKAVV): ,,Spelen voor de winst”

Er gebeurde tegen Be Quick 1887 niet veel voor de doelen. Na het doelpuntloze gelijkspel is RKAVV de koppositie weer kwijt aan HBS. Houdt Braef Stant is komende zondag de tegenstander op Craeyenhout dus het wordt een wedstrijd om van te smullen. De bovenste plaats staat op het spel.

Tekst: Pieter Donath

RKAVV slaagde er, na vier thuiszeges op een rij, niet in om de volle buit in Leidschendam te houden. Tegen Be Quick 1887 kwam de met veel blessures kampende ploeg van Maurizio Ceccucci (foto) niet tot scoren. In de vorige drie ontmoetingen werd tweemaal doelpuntloos gelijkgespeeld en éénmaal won RKAVV met 0-1. De ‘brilstand’ was dus geen verrassing. Concurrent HBS won wel en staat nu met één punt voorsprong aan kop. De winst in Velsen werd verwacht, maar verdediger Marco Mos moest eraan te pas komen om, na een lange solo en een schot in de kruising, de winnende goal (1-2) te maken. RKAVV speelde woensdag jl. op sportpark Zonneveld in Den Haag tegen FC Skillz. Het was een wedstrijd in de tweede ronde KNVB beker. RKAVV won met 1-4.

Trainer Maurizio Ceccucci vond het gelijkspel tegen Be Quick 1887 de verhouding op het veld goed weergeven, de winst tegen FC Skillz  een goede prestatie en tegen HBS verwacht hij een gelijk opgaande wedstrijd.

Vond je de wedstrijd tegen Be Quick 1887 saai?

,,Voor de neutrale toeschouwer was het waarschijnlijk wel saai.”

Be Quick 1887 is een goede ploeg. Was het gelijkspel terecht?

,,Ja, wij kunnen leven met een gelijkspel. Ik vond Be Quick eigenlijk beter, want wij kwamen totaal niet in ons spel. Aan de andere kant vond ik dat wij meer kansen hebben gecreëerd dan Be Quick. In de eindfase schoot Be Quick nog op de paal dus een gelijkspel is op zijn plaats.”

Wat vond je van de wedstrijd tegen FC Skillz?

,,We wisten dat zij een goede ploeg hebben en dat werd woensdag bevestigd. Er waren fases waarin zij de betere ploeg waren en met goede combinaties tot scoringskansen kwamen. Voor de rest was de timing van deze wedstrijd een beetje ongelukkig. We kampen met wat personele problemen en helaas is daar nu een probleem bij gekomen.” (Edwin Agyare viel geblesseerd uit – red.)

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen HBS en wat zijn jullie kansen op winst?

,,Wij verwachten twee ploegen die spelen voor de winst en beide ploegen hebben daar kans op.”

Lees verder