Warming-up Tweede Divisie: John Blok: ,,IJsselmeervogels lastig in te schatten”

Scheveningen verloor afgelopen weekend met 1-2 van De Treffers, maar de ploeg van John Blok (foto) had gelet op het spel en de kansen zeker meer verdiend. Zaterdag trekken de Scheveningers naar Spakenburg om in het strijdperk te treden tegen IJsselmeervogels. Scheveningen heeft daar in het verleden vaker voor een verrassing gezorgd.

Tekst: Ton Beije

Trainer John Blok nog even over het duel van vorig week thuis tegen De Treffers: ,,Ik heb een goed en strijdvaardig Scheveningen gezien. Voor de neutrale toeschouwer was het sowieso een leuke pot om te zien.” Maar wel teleurstelling na afloop. Blok: ,,Zeker, want ondanks dat we een goede pot speelden, hebben we uiteindelijk gewoon geen punten. Tot aan de dubieuze strafschop waren we ook echt de bovenliggende partij. Na rust geven we iets meer weg, maar dat was ook inherent aan de risico’s die we namen. Gezien het aantal kansen over de hele wedstrijd hebben we zeker de mogelijkheid gehad om meer uit deze wedstrijd te halen.”

Niet coachen

Trainer John Blok liep zelf ook nog kinderachtig tegen een rode kaart aan. Blok daarover: ,,Tsja, laat ik daar maar niet teveel meer over zeggen. Een scheidsrechter met een beetje persoonlijkheid had dit anders opgelost, maar het is niet anders. Hij mag me wegsturen en dat heb ik ook aanvaard. Zaterdag mag ik de wedstrijd niet coachen, maar met Robin Knoester en Marco Scheenstra hebben we twee meer dan capabele vervangers.”

Durf

Zaterdag is de tegenstander IJsselmeervogels. Scheveningen wist daar vaker te stunten, maar successen in het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Blok: ,,Dat is inderdaad zo, maar dan zullen we met dezelfde durf en intensiteit moeten spelen als afgelopen zaterdag. IJsselmeervogels is lastig in te schatten, want ze zijn erg wisselvallig. Ondanks dat ze ook maar veertien punten hebben, blijft het wel een voetbalbolwerk met veel mogelijkheden en een prima selectie. Zoals je zelf al aangeeft komt het er voor ons op neer om onszelf eens te belonen en effectiever met de gecreëerde kansen om te gaan.”

Zijn er zaterdag nog spelers niet inzetbaar of zijn er twijfelgevallen? Blok: ,,Er zijn zo hier en daar wat pijntjes, maar voorlopig hebben we op de langdurig geblesseerden na (Ricardo de Vlugt en Freek van Eijk) iedereen beschikbaar.”

Lees verder