Haaglanden Voetbal-fotograaf Fred Reuling overleden

Fred Reuling, die al sinds het prille begin van Haaglanden Voetbal wekelijks voor ons op pad ging als fotograaf van voetbalwedstrijden, is op 72-jarige leeftijd, twee dagen voor zijn 73ste verjaardag, overleden.

Fred kampte de laatste jaren al regelmatig met zijn gezondheid, moest zich regelmatig melden in het ziekenhuis, maar krabbelde weer op en belde dan dat hij weer graag langs het veld aanwezig wilde zijn met zijn camera.

Vanwege zijn kwalitatief prima foto’s was hij ook één van onze vaste fotografen, die zijn foto’s ook produceerde voor onze partner Algemeen Dagblad. Veel van zijn foto’s verschenen in de afgelopen jaren in de Haagse-, Westlandse-, Delftse- en Zoetermeerse Courant. Ook waren er vaak foto’s in de krant te vinden van die andere sport, waar hij graag bij aanwezig was: honkbal.

Begin dit seizoen liet Fred mij weten, dat het moeilijk werd. Het fotograferen werd een te grote aanslag op zijn fysieke mogelijkheden. Fred moest zeer tot zijn verdriet zijn eigen huis ook verlaten om verder te herstellen in een verzorgingshuis.

Daar bezocht ik hem nog en bij een heerlijk zonnetje hebben wij uitgebreid kunnen bijpraten in de tuin. Fred liet toen nogmaals weten, dat hij het fotograferen zo miste. Maar hij ‘je weet nooit’, al was mij wel duidelijk dat die kans nihil was.

Fred, veel dank voor het altijd fijne contact, je fraaie foto’s voor Haaglanden Voetbal en de krant.

Ton Beije
Hoofdredacteur Haaglanden Voetbal

Lees verder