Zaterdag 4D/4E: Graaf Willem II VAC blijft maar winnen

In het thuisduel tegen NOC Kralingen boekte Graaf Willem II VAC haar achtste zege uit negen duels. FC Zoetermeer leed een onverwachte nederlaag tegen sv Ommoord en moest de koplopers laten gaan. Maasdijk was in 4E te sterk voor Blijdorp.

4e klasse D

Graaf Willem II VAC – NOC Kralingen

Na een uitstekende eerste helft met mooie doelpunten had Graaf Willem II VAC het duel met de Rotterdammers al beslist. Na de openingstreffer van Luuk Evenhuis in de vijfde minuut waren ook Jaap van Vliet Brian de Jong en Hugo van Diepenbeek trefzeker in de eerste helft voor de koploper: 4-0. Na de rust speelde de thuisploeg het duel goed uit. Alleen Tim Jellema kon het net nog vinden: 5-0.

Ommoord – FC Zoetermeer

In het uitduel bij sv Ommoord leed de formatie van trainer Leroy Vaes (foto) een onverwachte 2-1 nederlaag. Alleen Roald Houterman was scherp in de afwerking voor FC Zoetermeer. Door de nederlaag zakten de bezoekers naar en vierde plaats met zes punten achterstand op Graaf Willem II VAC.

RVC Celeritas – SEV

Op het Sportpark Prinses Irene verdiende het duel tussen RVC Celeritas en SEV eigenlijk geen winnaar. Het duel bleef lang 1-1 en beide teams hadden de mogelijkheid om in de slotfase te scoren. De Rijswijkers waren hierin gelukkig en wonnen het duel met 2-1 door twee treffers van Joey Kleijn.

KSD-Marine – Floreant

KSD Marine kon geen potten breken tegen de ploeg uit Boskoop. De eerste tegentreffer was volgens trainer Henk Baggerman buitenspel. Scheidsrechter Antoon van der Bend keurde de bal staande op de middenlijn af. Nog voor rust werd het 0-2. Na de thee gooide Floreant het duel op slot door een derde treffer te scoren: 0-3.

Moerkapelle – Haagse Hout

Haagse Hout was in de openingsfase de betere ploeg, maar kon drie kansen niet benutten. In de counter scoorde de thuisploeg wel en Moerkapelle ging na nog een treffer met een 2-0 voorsprong de rust in. Meteen na de hervatting kwam Haagse Hout door een doelpunt van Ugur Gunes terug. Even later eindigde een bal van Denzi Sahin op de paal. In de counter kwam Moerkapelle op 3-1. Tien minuten voor tijd gaf Osman Srikaya Haagse Hout weer hoop door de 3-2 te scoren. De Haagse ploeg ging pompen, maar kon het net niet vinden en stond weer met lege handen.

4e klasse E

Maasdijk – Blijdorp

Op eigen veld deed Maasdijk goede zaken tegen Blijdorp. In de eerste helft kreeg de thuisploeg een aantal goede kansen die niet verzilverd werden, waardoor de rust werd bereikt met de 0-0 nog op het bord. Na de thee kwamen de bezoekers bij hun eerste echte kans op een 0-1 voorsprong. Daarna stelde Maasdijk orde op zaken. Nikki Krouwer, Wouter Laan, Stijn Kaarsemaker en Daan Kaarsemaker zorgden voor een ruime 4-1 overwinning.

BZC / Zuiderpark – MSV’71

MSV’71 kon het net niet vinden tegen de thuisclub uit Rotterdam die een 2-0 overwinning pakte. Door de nederlaag staat de vereniging uit Maassluis nog dicht bij de gevarenzone.