Zaterdag 5B/5C: Knappe overwinning GSC ESDO, eerste zege voor DVV Delft

In Gouda bleef GSC ESDO aan de goede kant van de score tegen koploper ONA en nam door de overwinning de eerste positie over in 5B. Quick blijft goed volgen na een ruime zege op SVO Buytenpark. DVV Delft kwam van de hatelijke ‘nul’ af door de winst op GLZ Delfshaven.

Tekst: Roland van der Linden     |    Foto’s: Alex Pronk

5e klasse B

ONA – GSC ESDO

GSC ESDO is de nieuwe lijstaanvoerder na een 1-2 overwinning op het tot nu toe ongenaakbare ONA. De Haagse formatie van trainer Ali Boussaboun kwam op 0-1 door een treffer van Abdullah Aschahbar, maar zag ONA nog voor de rust op gelijke hoogte komen. In het tweede bedrijf greep GSC ESDO de volle buit. De winnende treffer kwam op naam van Houssain Zeryouh: 1-2.

SVO Buytenpark – Quick (H)

In Zoetermeer pakte Quick een duidelijke overwinning op SVO Buytenpark. Taco Steens nam de eerste twee treffers van de Haantjes voor zijn rekening. Daarna was het de beurt aan Stijn Heemskerk om de 0-3 op het bord te zetten. Jounes Ktitu deed iets terug voor de Zoetermeerders, maar daarna voerden Stijn Heemskerk en John Henry Maasbach de score op naar 1-5.

DVC – WIK

Al na één minuut spelen kwam DVC op 1-0 dankzij een eigen doelpunt van WIK-speler Eddy Bakker na voorbereidend werk van Mike van Es.  Na de 1-1 van Ramon Daleman werd voor het rustsignaal niet meer gescoord. Na bijna een uur scoorde Marijn Verheij met een prachtige kopbal de 2-1 voor de club uit Delft. Mike van Es gooide in de 82e minuut het duel op slot door de 3-1 te scoren. Vlak voor tijd nam Devlin Sloof de tweede treffer voor het team van trainer Geoffrey van Loenen voor zijn rekening en bracht daarmee de eindstand op 3-2.

Toofan – REMO

REMO sloot het duel met Toofan af met een overtuigende 0-4 overwinning. Taylor Schotte (3x) en Yassin Ben Ali waren doeltreffend namens REMO. Door de uitzege staat REMO op een negende positie op de ranglijst.

Wanica Star – De Ster

De Ster nam tot drie keer toe een voorsprong tegen Wanica Star, maar zag de thuisploeg iedere keer weer langszij komen. De eerste twee doelpunten van Wanica Star kwamen op naam van Giovanny Meijer en de 3-3 kwam voort uit een benutte strafschop van Rodney Rink. Wanica Star pakte daarna de volle buit door treffers van opnieuw Rink en Meijer: 5-3. De treffers van De Ster werden gescoord door Kelly Harrison and Oladeji Akintunde (2x).

HDV – Gouderak

In het Zuiderpark eindigde de eerste helft in 1-1 ondanks een overwicht voor de thuisploeg. HDV nam de leiding in het duel door een treffer van Aksel Kara. Balverlies in de Haagse verdediging leidde tot de gelijkmaker van Gouderak: 1-1. Na de rust werd het 1-2 voor de bezoekers. De arbiter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel. Vlak voor tijd schoot Soufyan El Hallouzi de gelijkmaker binnen, maar kort daarna pakte Gouderak toch nog de winst: 2-3.

5e klasse C

GLZ Delfshaven – DVV Delft

Tegen mede laagvlieger GLZ Delfshaven boekte DVV Delft een prima resultaat. Het uitduel werd in een 2-4 overwinning omgezet. Alperen Kocak scoorde twee keer voor DVV Delft. Ook Oussama Fatnassi en Sercinio Dieko konden het net vinden.