Zaterdag 3B: Verburch loopt in op koplopers na zege op Te Werve

In Rijswijk stonden de gezichten van Verburch op vrolijk. De Poeldijkers versloegen zelf Te Werve met ruime cijfers, terwijl alle andere duels in 3B in een gelijkspel eindigden. In drie duels werd zelfs niet gescoord.

Tekst: Roland van der Linden      |   Foto’s: MFH-Design & Danny Ploegaert

Sportclub Monster – Naaldwijk

Op eigen veld kon koploper Sportclub Monster de verdediging van tegenstander Naaldwijk niet verrassen. In de eerste helft zette de thuisclub flink druk, maar kon het net niet vinden. Naaldwijk leek te scoren met bijna een half uur op de klok, maar er bleek sprake van buitenspel. Ook na de thee kon sc Monster de openingstreffer niet forceren, waardoor de eindstand 0-0 bleef. (Foto’s boven en onder: MFH-Design)

Lyra – sv Houtwijk

Ook in De Lier bleven de doelpunten uit in de strijd tussen Lyra en sv Houtwijk. De thuisploeg kon het gat met koploper sc Monster daardoor niet verkleinen. De bezoekende formatie van trainer Richard Douw staat op een vijfde plaats, maar heeft wel een duel meer gespeeld dan de meeste ploegen achter zich.

Te Werve – Verburch

Te Werve keek al na twee minuten tegen een achterstand aan. Shane Bruinen profiteerde van het missen van de bal in de Rijswijkse verdediging. Te Werve had veel balbezit, maar weinig diepgang. In de negentiende minuut viel de gelijkmaker door Dani Lourens. In de tien minuten voor de rust scoorde Verburch twee keer. Eerst was het Vince van der Knaap uit een volgens Te Werve zeer onterechte strafschop en daarna was het de beurt aan Stef Geertsema.

Na de thee kwam Te Werve terug tot 2-3 door opnieuw Dani Lourens. De Rijswijkers gingen veel druk zetten, maar kregen nog twee treffers in de slotfase om de oren. Na de 2-4 van Vince van der Knaap zorgde Ference van den Berg voor een 2-5 eindstand.

Laakkwartier – sv Madestein

Aan de Jan van Beersstraat kwam Laakkwartier niet verder dan een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel tegen hekkensluiter sv Madestein. De bezoekers pakten daarmee hun tweede punt van het seizoen, maar kregen al eerder in het seizoen drie punten in mindering en staan nu op -1.

MVV’27 – Schipluiden

Ook bij MVV’27 tegen Schipluiden stapte er geen winnaar van het veld. Door een treffer van Sjoerd Boks ging Schipluiden met een 0-1 voorsprong aan de thee. In de tweede helft trok Lourens van Rooijen de stand gelijk namens de thuisclub: 1-1. (Foto’s boven en onder: Danny Ploegart)

Zuid West DH – Duindorp sv

Dezelfde uitslag kwam op het bord bij de wedstrijd tussen Zuid West DH en Duindorp sv. In de eerste helft was Zuid West DH de betere ploeg en nam ook terecht de leiding na een treffer van Imad el Mazdoula: 1-0. In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers op gelijke hoogte diep in de blessuretijd door een treffer van Fransesco Fens. Zuid West DH voelde zich bestolen. Arbiter Marcel Smit zou een kwartier verlengd hebben en de treffer zou overduidelijk buitenspel zijn: 1-1..