Zaterdag 2E: Berkel geeft overwinning weg in slotfase

In het Westland werd er in de zaterdag tweede klasse E afgetrapt tussen Westlandia en Berkel. Beide ploegen zijn terug te vinden in de middenmoot.

Tekst: Marlon Taal

Berkel was vanaf het fluitsignaal gelijk scherp aan de wedstrijd begonnen. Dit resulteerde in de eerste grote kans en die werd ook beloond. In de tweede minuut kwamen de bezoekers op een snelle 0-1 voorsprong. Na de vroege treffer bleef Berkel scherp en na vijftien minuten kwam het tot nog twee grote kansen. Maar in de achttiende minuut viel uit het niets de gelijkmaker. Tim van der Voort (foto) was de man van de treffer. De ruststand kwam in Naaldwijk ook met die gelijke stand van 1-1.

Strafschop

Vlak na de aftrap kreeg de thuisploeg een strafschop. Tim van der Voort, die al verantwoordelijk was voor de gelijkmaker, kreeg de ultieme kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Maar de penalty werd overgeschoten. Een kwartier later kwam Berkel weer goed door en doelman Jari Duijvestijn kon de inzet niet keren, waardoor de stand op 1-2 kwam. Westlandia kreeg niet veel grote kansen en hoopte halverwege de tweede helft via een vrije trap gevaar te stichten. Maar de gasten konden vanuit deze vrije trap snel counteren en konden zo op 1-3 komen.

Spannend slotfase

De wedstrijd leek verloren voor de Westlanders, maar met nog ruim twintig minuten te spelen kopte Tim van der Voort zijn tweede binnen en kon hij zijn elftal terugbrengen tot 2-3. Het beloofde een spannende slotfase te worden en vlak voor tijd gebeurde het dan toch. Uit een vrije trap wist weer Van der Voort zijn derde treffer te maken. Westlandia kwam van ver terug en kreeg door hard werken de beloning. Na negentig gaf het scorebord een 3-3 stand aan.