Zaterdag 2E: Moeizame overwinning SVC’08 op taai HMSH

Vanwege het feit dat een aantal spelers van HMSH vast had gezeten in het verkeer begon de wedstrijd een half uurtje later. Waardoor de tweede helft onder kunstlicht moest worden gespeeld. De koploper tegen de nummer voorlaatst, dat moest geen probleem worden, dacht menig SVC’08-supporter maar dat pakte anders uit.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 begon de wedstrijd goed. Het nam het initiatief en HMSH moest zich beperken tot verdedigen. Bij SVC’08 was Jerry Plat, die door fysiek malheur niet wekelijks kan spelen, teruggekeerd in de basis. Dit ging ten koste van de niet geheel fitte Jesse Spaans, die juist de laatste weken een steeds betere indruk maakt.

Hoewel SVC’08 de wedstrijd onder controle had, kwam het niet tot grote kansen uit vlot lopende aanvallen, daarvoor was het spel veel te slordig. De kansrijke momenten moesten komen uit dode spelmomenten waarbij Thomas Hughes de ballen altijd gevaarlijk voor de goal brengt en de kopsterke verdedigers Patrick Bos en Jordy Bruin voor de afwerking moeten zorgen. Uit zo’n moment kwam SVC’08, zei het ietwat gelukkig, ook op voorsprong. Uit een vrije trap kopte Sherdinant Michel tegen de lat en in de scrimmage die ontstond werkte Okan Celik de bal in eigen doel: 1-0. Na deze voorsprong verzuimde SVC’08 de stand verder op te voeren en kon HMSH de schade tot de rust beperken.

Na rust een ander HMSH. Het zette hoger druk, legde meer energie op de mat en kwam beter in de wedstrijd. Maar het was SVC’08 dat opnieuw scoorde. Thomas Hughes bracht de bal na een corner in de herkansing hard voor het doel en Sherdinant Michel was tijdig ter plaatse om de bal achter doelman Ismail Oruç te koppen: 2-0. SVC’08 leek de wedstrijd rustig uit te kunnen gaan spelen. Maar niets was minder waar.

Onnodig balverlies op het middenveld van Iliass Daoudi leidde tot een uitval van HMSH waarbij Jordy de Bruin met een noodsliding redding moest brengen. Hierbij maakte hij echter hands en de bal ging op de stip. Dit buitenkansje liet HMSH niet liggen en Wesley Storm werd naar de verkeerde hoek gestuurd: 2-1.

Vanaf dat moment nam HMSH het initiatief in de wedstrijd van SVC’08 over. Het rook bloed en onder aanvoering van de zeer beweeglijke en balvaardige Rida Aarab ging HMSH op zoek naar de gelijkmaker. Die het gezien het veldspel in die fase ook wel verdiende. Met ongeveer tien minuten extra die scheidsrechter Mulder bij telde, de invloed uit Qatar doet zich al snel gelden, was het nog billen knijpen voor SVC’08.

HMSH had natuurlijk haast en wilde een vrije trap snel nemen en werd daarbij gehinderd door een SVC’08-speler, die op een meter afstand stond. Hierdoor was de trap niet zuiver en belandde bij een SVC’08-speler die invaller Tristan Dufour aan de zijlijn aanspeelde. Deze schoot de bal vanaf grote afstand op doel waarbij de bal op de lat belandde. Thomas Hughes was ter plaatse om de teruggekaatste bal beheerst af te werken en de eindstand naar 3-1 te tillen.

Hiermee kwam SVC’08 goed weg na een moeizame, maar sportieve wedstrijd met twee gezichten.