Vierde Divisie (za): FC ’s-Gravenzande met tien man weinig in te brengen bij Nieuwenhoorn

Nieuwenhoorn en FC ’s-Gravenzande stonden nog nooit in competitieverband tegenover elkaar. Dat gebeurde nog wel in een oefenwedstrijd op 11 december 2021, toen vriendschappelijk tegen elkaar werd gespeeld en de ’s-Gravenzanders met 5-1 aan het langste eind trokken. Nieuwenhoorn staat momenteel op de elfde plaats met 14 punten, FC ’s-Gravenzande staat met 19 punten op een achtste plaats. Beide ploegen zouden graag de drie punten willen toevoegen, dus zeker een interessante wedstrijd. Het liep wat anders dan gedacht bij de Westlanders.

Tekst: Jan Hoogenraad          |      Foto’s: Pieter Vermeer

In het begin ging de wedstrijd gelijk op en kreeg FC ’s-Gravenzande enkele goede mogelijkheden de score te openen zonder van echt opgelegde kansen te spreken. Op aangeven van Rick Boers schoot Frank Broos de bal over in de zevende minuut en drie minuten later mikte Roy van Beek naast. Maar ook de thuisploeg kreeg kansen en kwam er soms snel uit. Frank de Regt zag zijn inzet over de lat gaan en dat was ook het geval voor Delano á Cohen.

Halverwege de eerste helft was het wel raak voor Nieuwenhoorn, toen Melvin Winterberg ineens helemaal vrij stond en de bal gemakkelijk achter Jurrian Jouvenaar kon tikken: 1-0. Hierna weer twee mogelijkheden voor de gastploeg, Twan van Meerten kwam net iets te kort en kon doelman Mike van de Wijngaart de bal nog pakken en een schot van Roy van de Beek vanaf de rand zestien bleef ook zonder succes. Na bijna een half uur moest FC ’s-Gravenzande met tien man verder. In een poging Kayo Renwarin af te stoppen torpedeerde Jorik Koppers hem vlak voor de zestienmeterlijn: een doorgebroken speler, dus een directe rode kaart en was al snel duidelijk dat FC ’s-Gravenzande in het resterende deel van de wedstrijd alle zeilen zou moeten bijzetten om nog een goed resultaat in de wacht te slepen. Na ruim een half uur spelen was Melvin Winterberg weer gevaarlijk na een voorzet vanaf de linkerkant, maar hij schoot over. Na nog een poging voor Twan van Meerten, kwam FC ’s-Gravenzande kort voor rust goed weg. Eerst was het op een inzet van Christiaan Dabaghian doelman Jouvenaar die zijn inzet pareerde en vervolgens schoot Patrick Fonseca de bal van de doellijn.

Direct na rust zette Nieuwenhoorn druk op zoek naar meer. Melvin Winterberg schoot naast en Frank de Regt zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden. Uit deze hoekschop kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong omdat Jeroen van der Wal de bal in het doel werkte. Na nog een poging voor FC ’s-Gravenzande, Frank Broos kopte over op aangeven van Roy Vermolen, kreeg vervolgens de thuisploeg de betere mogelijkheden. Melvin Winterberg wilde het te gehaast doen en schoot over en Christiaan Dabaghian zocht vervolgens eerst het doel te hoog en knalde even later de bal tegen de lat. Maar de voorsprong voor Nieuwenhoorn kwam toch op 3-0 toen na een snelle uitbraak Melvin Winterberg in de 62e minuut de bal via de binnenkant van de paal in het doel schoot.

Hierna liet de thuisploeg de teugels wat vieren en waren in het laatste deel van de wedstrijd toch nog wat kansjes te noteren voor FC ’s-Gravenzande en kwam het zelfs nog terug tot 3-1 toen Roy van Beek op aangeven van Twan van Meerten scoorde. In de 85e minuut nog een mogelijkheid voor Sil van Ooijen, hij probeerde het met een omhaal, maar dat lukte niet, vervolgens kwam de bal bij Frank Broos, maar hij kopte de bal over de lat. Van Ooijen was hierna nog een keer dicht bij een treffer, maar via de verdediging van Nieuwenhoorn leverde dat niet meer op dan een hoekschop. In de stand kwam geen verandering meer in een toch wel teleurstellende wedstrijd van de bezoekers. Veel spelers haalden hun normale niveau niet en bijna een uur met tien man spelen werkt natuurlijk ook niet mee om een goed resultaat te halen. Werk aan de winkel dus voor de technische staf om te proberen het tij te keren en zaterdag tegen ODIN’59 voor de volle winst te gaan.