Tweede Divisie: Excelsior Maassluis komt sterk terug bij Jong Sparta

Excelsior Maassluis heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Jong Sparta. Dat zag er bij rust nog niet zo naar uit, want de Rotterdammers hadden op dat moment een 3-1 voorsprong. Na de thee kwamen de Tricolores sterk terug: 3-3.

Tekst: Ton Beije

Het eerste wapenfeit kwam van Jong Sparta. Een gevaarlijk schot van de Rotterdammers ging maar net naast het doel van keeper Tom Boks. Excelsior Maassluis nam echter na twaalf minuten brutaal de leiding. Pieter Langendijk (foto) krulde de bal uit een vrije trap perfect over de muur achter de kansloze doelman Koorevaar: 0-1. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Jerral Hak bracht Jong Sparta simpel langszij: 1-1.

Slordig

Na een half uur kwam Excelsior goed weg toen Ringelberg de bal van de lijn kon halen. De bezoekers speelden op dat moment slordig. Vlak daarna weer een gelukkig moment voor de Tricolores. Een inzet van Jong Sparta belandde via de voet van Tom Boks tegen de paal. De terechte voorsprong voor de gastheren volgde snel. Yuksel was de maker van het doelpunt: 2-1. Nog voor de pauze werd een fout in de verdediging bij Excelsior Maassluis resoluut afgestraft: 3-1.

Wissels

Trainer Dogan Corneille greep in de rust in en bracht drie wissels in het veld. Van Delft, Van den Berg en Tureaij kwamen erin en Fermina, Kleijweg en Ringelberg bleven in de kleedkamer achter. Excelsior Maassluis had al snel succes, want binnen twee minuten kopte Gabri Urbanis de bal uit een vrije trap binnen: 3-2. Aan de andere kant was doelman Tom Boks even later attent door met een goede redding het vierde Rotterdamse doelpunt te voorkomen. Na een uur konden de handen bij Excelsior Maassluis weer omhoog, omdat PieterLangendijk zijn tweede treffer van de middag produceerde: 3-3.

Pech

Excelsior Maassluis kreeg kansen op meer. Van den Berg was net niet succesvol en Tureaij vond doelman Koorevaar op zijn weg. Langendijk had dertien minuten voor tijd pech, dat zijn afstandspegel via de binnenkant van de paal geen doel trof. De bezoekers bleven na rust domineren, maar in de 3-3 stand kwam geen verandering meer.