Vrouwen beloften/2e klasse: Winst voor laagvliegers RKAVV en Forum Sport

De beloften van ADO Den Haag verloren van PSV en leverden hun tweede plaats in. Forum Sport en RKAVV deden goede zaken om hun positie in de onderste helft van de ranglijst in 2B te verbeteren. RKDEO verloor van AFC, maar speelde een prima partij.

Beloften

Op eigen veld moesten de beloften van ADO Den Haag zich gewonnen geven tegen PSV. Na negentig minuten voetballen stond een 0-2 eindstand op het scorebord.          Door de zege passeerden de Eindhovense beloften ADO Den Haag op de ranglijst en de Haagse vrouwen staan nu tweede.

2e klasse B (zat)

Blijde gezichten in de gemeente Leidschendam-Voorburg. RKAVV was op De Kastelenring IFC met duidelijke cijfers de baas. Door treffers van Lianne van Oosterwijk (2x) en Nina van der Hoeven (2x) kwam een fraaie 4-0 overwinning tot stand. RKAVV staat nu op een achtste plaats en heeft de aansluiting bij de middenmoot weer gevonden.

Slotfase

In een gelijk opgaand duel pakte Forum Sport in de slotfase de zege op Die Haghe. De eerste helft werd afgesloten met een 2-2 stand op het bord. Voor de Voorburgers scoorden Bibi van der Linden en Roxy Visser. Bij Die Haghe was Nora Bruinsma trefzeker en kon Rubi Munier van elf meter scoren. In de tweede helft zette Ginger Wouters de thuisploeg al snel op 3-2. Die Haghe toonde veerkracht en kwam weer langszij door een treffer van Romy Batist. Het laatste woord was aan Forum Sport, dat de winst greep na een tweede treffer van Ginger Wouters. DSVP pakte een belangrijke uitoverwinning op ARC: 1-2.

2e klasse E (zon)

RKDEO bood lijstaanvoerder AFC prima tegenstand. De Nootdorpse hekkensluiter ging zelfs met een 1-0 voorsprong de rust in dankzij een doelpunt van Jona Regales (foto). In de tweede helft trokken de sterke Amsterdamse vrouwen het duel toch nog naar zich toe met drie treffers: 1-3.