O23 Divisie 3: VELO pakt kampioen na moeizame winst op sv Den Hoorn

Evenals in de uitwedstrijd (0-1 zege) had koploper VELO thuis ook moeite met sv Den Hoorn, de nummer twee op de ranglijst met zes punten achterstand. Na een moeizame wedstrijd wist VELO pas in de tweede helft het enige doelpunt te scoren en daarmee niet alleen de drie punten te pakken, maar ook met grote voorsprong kampioen te worden.

Tekst: Louis de Letter

In de eerste helft leek VELO toch wat gespannen, maakte verkeerde keuzes en was ook slordig in de passing. Van beide teams weinig echte doelpogingen die de wedstrijd zouden kunnen kantelen. Namens sv Den Hoorn een inzet voorlangs en VELO was alleen echt gevaarlijk met twee vrije trappen. Lars van Winden zag zijn vrije trap half gestopt worden door sv Den Hoorn-doelman Erwin van der Windt en in de rebound verdween de vrije inzet van Carlo Schep niet in, maar naast het doel. De tweede vrije trap van Manz Djoeneri strandde in de muur.

Schuiver

In de tweede helft zochten beide teams weer naar openingen om aan doelpunten te komen. Na zo’n 55 minuten slaagde VELO daarin via Lars van Winden die, op een assist van Manz Djoeneri, met een bekeken schuiver de sv Den Hoorn-doelman wist te passeren: 1-0. sv Den Hoorn leek kort daarna op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt uit een rake kopbal van Lars Pronk werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna weer kansen voor VELO via Lars van Winden en Brian Blancheville, maar zonder succes. sv Den Hoorn was weer gevaarlijk via een schot op de lat van Felix Nijman en bij  VELO zag Tony Sprinkhuyzen een eerste doelpoging naast gaan en een tweede kans gestopt worden door de sv Den Hoorn-doelman. Ondanks pogingen van de bezoekers om er nog een remise uit te slepen kwam er in de stand geen verandering meer.

Promotie

VELO is met nog twee wedstrijden te gaan met deze kleine overwinning met negen punten voorsprong op de nummer twee meer dan overtuigend kampioen van de Derde Divisie geworden en start na de winterstop in de Tweede Divisie.