Vierde Divisie (zo): HBS en RKAVV laten kraker onbeslist eindigen

De kraker in de Vierde Divisie tussen koploper HBS en achtervolger RKAVV heeft geen winnaar opgeleverd. Op een druilerig Craeyenhout vielen in een spannende wedstrijd geen doelpunten. Daarmee was HBS het meest gelukkig, want dat RKAVV drie punten had verdiend, daar was iedereen het na afloop wel over eens. HBS-doelman Kortstam voorkwam een nederlaag voor zijn ploeg.

Tekst: Jonas Bloemen      |     Foto’s: Aan van der Knaap

Na fraaie sfeeracties van beide clubs (HBS met veel rook, RKAVV met eveneens rook en prachtig vuurwerk) werd er in Den Haag afgetrapt. Ondanks de matige weersomstandigheden had er alsnog best wat publiek haar weg naar HBS weten te vinden. Dat zag na anderhalve minuut direct bijna een doelpunt. RKAVV-back Dion Hooi peerde de bal naar voren, waarna hij het speeltuig op de bovenkant van de lat zag belandde. RKAVV was vervolgens tweemaal dreigend via Xavier Akinrinbola, maar tot een treffer kwam het niet. In een ietwat rommelige eerste helft kregen beide ploegen in de slotfase een grote kans.

Namens RKAVV hielp Yani Bouras die om zeep. Hij mocht na een mooie steekpass van Khashayar Saeb van dichtbij aanleggen, maar hij stuitte op doelman Kortstam. In de blessuretijd van de eerste helft werd HBS voor het eerst echt gevaarlijk. Uit een scherpe voorzet van Brayen Bröcker kon Mathijs Harthoorn van dichtbij intikken. Harthoorn kreeg zijn voet echter niet goed genoeg achter de bal en zag zijn inzet ver naast vliegen.

Waar in het eerste bedrijf er weinig krachtsverschil te merken was, dicteerde RKAVV na rust het spel. Het legde HBS haar wil op en werd zelf meermaals gevaarlijk. Al snel na de pauze kreeg Yani Bouras opnieuw een grote kans. Hij kon van dichtbij intikken, maar schoot wederom tegen doelman Kortstam aan. RKAVV bleef aanzetten en voorkwam tegelijkertijd dat HBS gevaarlijk kon worden. HBS-doelman Delano Kortstam moest flink aan de bak tijdens het tweede deel van de wedstrijd. Zijn collega-goalie Mike Ten Kroode had na rust beduidend minder werk te verrichten, maar stond goed op te letten toen Ilias Kariouh plots een schot loste. Ten Kroode wist te bal uit het doel te tikken.

Met nog een kwartier op de klok kreeg Tristan Croes de grootste kans van de wedstrijd. Uit een perfecte voorzet van Dion Hooi kon Croes van slechts één meter op doel koppen. De kopsterke verdediger van RKAVV deed dit dan ook, maar ook hij zag doelman Kortstam redding brengen. In blessuretijd leek invaller Sebastian Haarlemmer RKAVV alsnog naar een zege te schieten. Hij wist fraai af te drukken, maar zijn schot vloog millimeters naast de kruising. Ook RKAVV-aanvoerder Robin Steffens leek ver in de extra tijd zijn ploeg drie punten te bezorgen, zijn harde schot werd echter opnieuw door doelman Kortstam uit de hoek getikt. Zo eindigde de kraker in de Vierde Divisie onbeslist en komt de top van de competitie dichter bij elkaar.

Lees verder