Zaalvoetbal: zvv Den Haag Vrouwen geeft voorsprong uit handen

Een ijzersterk spelend zvv Den Haag Vrouwen verknalde een comfortabele 2-4 voorsprong en moest slechts genoegen nemen met een 4-4 remise in Wieringerwerf tegen DWOW.

In Wieringerwerf, in the middle of nowhere gelegen Zuiderzeehal ergens in de Kop van Noord-Holland, startte zvv Den Haag eigenlijk van meet af aan ijzersterk. De ploeg van HTC René Havermans & ATC Jeffrey Brand had in eerste aanleg totaal geen kind aan de Eredivisie-nieuwkomer DWOW.

Sterkhouder Ramona van der Harst (foto) scoorde al in de eerste minuut voor zvv Den Haag na een mooie assist van teamcaptain Priscilla de Vos: 0-1. DWOW bracht na onachtzaamheid in de Haagse defensie de thuisploeg langszij: 1–1. De in prima vorm verkerende Sylvana den Boer bracht zvv Den Haag wederom aan de leiding met een doeltreffend schot: 1-2. De 2-2 van DWOW kwam voor de Haagse ploeg ook onverwachts. Maar de fysiek sterke Lavinia Poku wist binnen tien minuten in de eerste helft het vijandelijke net te vinden: 2-3. Dit was tevens de ruststand.

Voortvarend

De tweede helft begon ook voortvarend voor de ploeg uit de Hofstad. Al na vier minuten kwam ook de 2-4 op het scorebord. Sylvana den Boer bevestigde haar trefzekerheid en vorm. zvv Den Haag genoot zichtbaar van de comfortabele voorsprong en speelde zich naar een ogenschijnlijk mooie uitzege…! Vijf minuten voor tijd ontspon zich een totale verandering in het Haagse spel. In plaats van het consolideren van de riante voorsprong, deed de ploeg van Havermans en Brand zichzelf tekort.

Spelverslapping

DWOW rook haar kansen en counterde er danig op los en scoorde na een onverklaarbare Haagse spelverslapping maar liefst tweemaal: 4-4. Wat een dramatisch scoreverloop voor de Haagse ploeg. Een harde tik voor zvv Den Haag volgde. Ook een toegekende 10-meter trap voor Den Haag ging er niet in. Lavinia Poku zag in de laatste seconde van de wedstrijd haar schot gekeerd door de alerte sluitpost van DWOW!