FC Westland wijkt met eerste team uit naar sporthal Hogeveld

Het eerste team van zaalvoetbalclub FC Westland speelt haar thuiswedstrijden in de tweede seizoenshelft mogelijk in sporthal Hogeveld in Wateringse Veld in Den Haag.

De club moet die maatregel nemen omdat eerder publiek het veld op was gekomen na een opstootje in het gestaakte duel tegen Vennewater en daarvoor – uit vreugde – tijdens de ontmoeting met Os Lusitanos. Die beide duels werden gespeeld in de Van der Valkhal in Poeldijk bij Verburch.

Het bestuur van de club besloot – in afwachting van een maatregel van de KNVB – na het duel tegen Vennewater om geen publiek meer toe te laten bij de duels van het eerste team. Probleem in de Verburchhal is namelijk, dat speelveld en tribune niet van elkaar te scheiden zijn.

In sporthal Hogeveld is dat namelijk wel het geval. FC Westland zal dan ook vanaf haar eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, op 13 januari, voor de beker tegen Eredivisionist VNS United, in die nieuwe hal spelen. ,,En waarschijnlijk zal dat ook onze nieuwe thuishal worden voor de rest van het seizoen”, liet Peter Botman weten aan de WOS.

Lees verder