Giovanni Franken: ,,Het komt niet vaak voor, maar het was een leuk gelijkspel’’

Het seizoen voor ADO Den Haag O21 nadert het einde, na afgelopen weekend staan er nog maar twee wedstrijden op het programma. In deze wedstrijden moeten de geel-groenen minimaal twee ploegen onder zich te houden.

Tekst: Glenn Duijzer

Vooralsnog staan Almere City O21, Willem II O21 en FC Emmen O21 onder het team van trainer Giovanni Franken. Een terugblik op het duel van afgelopen zaterdag met trainer Giovanni Franken (foto).

Je speelt 0-0 tegen De Graafschap. Het voordeel is dat je niet verliest, maar je schiet er eigenlijk ook niets mee op.

,,Wij schieten er wel iets mee op. De overige ploegen onder ons hebben verloren, waardoor wij een punt uitlopen. Het is niet veel, maar wij koesteren nu ieder punt.’’

Was het een verdiend gelijkspel of had één van de ploegen moeten winnen?

,,Behalve een verdiend gelijkspel was het ook een leuk gelijkspel. Ons spel is gebaseerd op vol druk zetten en dat wilde De Graafschap O21 ook. Daardoor werd het een open wedstrijd waarin beide ploegen om de beurt de bovenliggende partij waren. Het was een leuke wedstrijd met mogelijkheden over en weer. Er waren niet echte grote kansen behalve één voor Nick Broekhuizen, die vanaf vijf meter de bal eerst aannam, waar hij beter direct had kunnen schieten. Dat was de grootste kans van de wedstrijd, voor de rest waren het meer scrimmages voor het doel aan beide kanten.’’

Toch twee opvallende namen in de opstelling? De rentree van Sofyan El Hannoudi en het invaldebuut van Jeroen Haars.

,,Klopt, de schorsing van El Hannoudi zit erop. Hij is in hoger beroep gegaan en heeft toen vijf wedstrijden schorsing gekregen. Haars doet het al heel het seizoen goed. Werkt er keihard voor en klaagt nooit. Hij doet er echt alles aan om dichter bij de selectie te komen van ADO O21. Ditmaal was er een kans om hem mee te nemen omdat we niet veel spelers van de selectie erbij hadden.”

De midweekse wedstrijden zijn allemaal uit het programma gehaald. Dat was dus in de aanloop naar De Graafschap O21 goed bevallen?

,,Ik denk dat de combinatie tussen het vele spelen op dinsdagavond en zaterdagmiddag met het vertrek van Daryl Janmaat de reden was waardoor onze intensiteit afnam de laatste weken. In de wedstrijd tegen De Graafschap O21 waren we weer helemaal fit en konden de spelers weer brengen wat ik van ze eis. Daarom gaan we even geen wedstrijden meer spelen op de dinsdagavond. We hebben tussen de laatste twee wedstrijden ook nog een vrij weekend, maar ook dan gaan we niet spelen. Ik denk erover om de spelers dat weekend echt vrij te geven. We gaan nu maar eens kijken of we tegen FC Groningen O21 een stunt kunnen behalen.’’

Een stunt? Een resultaat moet toch gewoon te doen zijn?

,,Natuurlijk, alles is mogelijk in deze competitie. Het was voorafgaande dit seizoen wel duidelijk dat de eerste drie plaatsen voor ons niet bereikbaar waren. Daarom gingen we voor de plaatsen 4, 5 en 6. De vierde plaats is niet meer haalbaar, dus willen we vijfde worden. FC Groningen O21, PEC Zwolle O21 en Feyenoord O21 willen echt promoveren. Daar ligt die druk er ook op. Ook als een ploeg het niet redt, ligt er gelijk een bepaalde druk op de trainer. Daar hebben wij gelukkig geen last van.”

Lees verder