Halve Maan Cup: Graaf Willem II VAC en WIK bereiken volgende ronde

In een uitduel bij GSC ESDO was Graaf Willem II VAC de betere ploeg. De mannen van trainer Jan de Jong (foto) plaatsten zich door een 1-4 zege voor de volgende ronde. Dit geldt ook voor WIK, dat pas na strafschoppen REMO uit het toernooi werkte.

WIK – REMO

In het Zuiderpark troffen de vijfdeklassers WIK en REMO elkaar. Beide ploegen ontlopen elkaar in de reguliere competitie weinig op de ranglijst. WIK heeft een punt voorsprong op de tegenstander. Ook in deze wedstrijd was het verschil er niet. Na negentig minuten spelen stond een 3-3 eindstand op het scorebord. WIK was uiteindelijk na strafschoppen de betere ploeg en bereikt daardoor de volgende ronde.

Voor de thuisploeg van trainer Geoffrey van Loenen waren Wassim (2x) en Paulo Baros Fortes scherp in de afwerking. Voor REMO scoorden Yassin Benali (2x) en Mohamed Sahli.

GSC ESDO – Graaf Willem II VAC

Graaf Willem II VAC, dat koploper is in de vierde klasse D, plaatste zich ten koste van GSC ESDO voor de volgende bekerronde. De bezoekers gingen de rust in met een 0-2 voorsprong door doelpunten van Tim Jellema en Laurens Bentvelzen. Na de hervatting bracht Bob Huiskes uit een strafschop de 0-3 op het bord. Na de 0-4 van weer Laurens Bentvelzen kon GSC ESDO de eer nog redden. Trainer Ali Boussaboun schoot namens de koploper van de vijfde klasse B hoogstpersoonlijk de 1-4 binnen.