Minister wil met BAV in gesprek over energiecrisis in amateurvoetbal

Minister Conny Helder wil de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) en het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) als gesprekspartner betrekken bij de problemen die sportverenigingen ondervinden door de stijgende energiekosten. Die toezegging deed ze maandagavond tijdens het debat over de sportbegroting.

BAV-voorzitter Ben van Olffen (foto) is blij met de toezegging van de minister. ,,Wij hebben heel korte lijntjes met onze leden en zien hoe moeilijk sommige verenigingen het hebben. Als wij direct contact met de minister en haar ambtenaren hebben, kunnen we samen de problematiek sneller oplossen. Ik ben ervan overtuigd dat we gezamenlijk ook het doel nastreven om geen enkele sportvereniging failliet te laten gaan.”

Hulplijn

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen wil een hulplijn openen voor alle leden die de energierekening niet meer kunnen betalen en daardoor ten onder dreigen te gaan. ,,We willen weten wie zij zijn en hoe hun casus eruit ziet. Dit gaat om maatwerk. We kunnen hen dan helpen om wegwijs te worden bij de regelingen die er zijn en als die niet voldoende blijken hopen we in overleg te treden met het ministerie.”

Belang

De minister was maandagavond niet bereid nog meer geld uit te trekken voor noodlijdende sportverenigingen. Volgens haar onderzoeken zijn de regelingen die er zijn afdoende. ,,Maar”, liet zij weten, ,,ik kan niet garanderen dat er deze winter geen sportclubs failliet gaan.” Volgens Van Olffen mag dat niet gebeuren. ,,In de gesprekken met de minister zullen wij ook duidelijk maken dat het belang van de sportclub zó groot is in de gemeenschap dat stijgende energiekosten nooit een reden mogen zijn dat een sportvereniging ophoudt te bestaan.”

Lees verder