Warming-up zaterdag 1B: Kan DHC het bezoekende Valken’68 hak zetten?

Na negen competitieduels staat VELO nog altijd fier bovenaan. Afgelopen weekend werd Wippolder het slachtoffer van de Wateringse dadendrang: 3-1. Onderin wordt de situatie voor het ‘uitgeperste’ DHC steeds zorgelijker. Het ‘gevoelige’ duel bij VUC werd bij een 8-1 achterstand gestaakt door een blessure van de scheidsrechter.

Tekst: Hans Kulk

In de eerste klasse B kan er zaterdag door iedere club naar het Nederlands elftal worden gekeken. Alle thuisspelende verenigingen hebben hun aanvangstijd namelijk vervroegd.

Koploper VELO speelt al om 13.00 uur in en tegen Nootdorp. De koploper heeft richting de winterstop inmiddels een aardige voorsprong op de concurrenten opgebouwd. Die Haghe en DSO volgen beide op vijf punten. sv Nootdorp staat al negen punten achter. Runner-ups Die Haghe en DSO spelen beide een uitduel. De Zoetermeerders om 12.30 uur bij sv Den Hoorn, Die Haghe een uur later bij Wippolder. Koning is met ‘zijn’ withemden aan een nieuw spelletje begonnen, namelijk ‘drie op een rij’. Drie duels winnen, drie duels verliezen om er vervolgens weer drie te winnen. Wordt de cirkel zaterdagmiddag in Delft doorbroken? Of duurt de cyclus nog even voort?

‘Degradatiekraker’

Op sportpark Adegeest wordt er ook om 13.30 uur afgetrapt door Voorschoten’97 en UVS. Dat geldt ook voor de wedstrijden sv Honselersdijk tegen Forum Sport en DHC tegen Valken’68. Lukt het de puntloos onderaan staande Delftenaren om de Valkenburgers een hak te zetten of gaan John de Letter (foto) en consorten met een grote nederlaag ten onder? Het is vrezen voor het laatste, maar ook vijfdeklasser en dorpsgenoot DVV Delft won na zeven nederlagen onverwachts. Het kan dus wel. Het laatste duel in 1B begint om 14.00 uur op sportpark De Diepput. HVV tegen VUC. Een ‘degradatiekraker’ tussen twee roemruchte clubs. En allemaal op tijd klaar voor het achtste finale-duel tussen Nederland en de Verenigde Staten op het WK in Qatar.

Lees verder