Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,VOC lastige tegenstander”

Het is RKAVV niet gelukt om de koppositie te heroveren. HBS hield met wat geluk ‘braaf stand’. Komende zondag komt VOC uit Rotterdam naar de Kastelenring. Met vijftien punten minder en zeventien doelpunten meer tegen is het toch een geduchte tegenstander die de laatste weken steeds beter presteert.

Tekst: Pieter Donath

Volharding Olympia Combinatie (VOC) is een cricket- en voetbalvereniging en opgericht in 1895. In 2019 werd de hoofdklasse, nu Vierde Divisie, bereikt. Thomas Verhaar is de bekendste speler die op hoog niveau speelde bij Sparta en Excelsior. De 34-jarige spits speelt nu als middenvelder en scoorde afgelopen zondag tegen rkvv Velsen (4-1 winst) à la Robben een schitterend doelpunt. Dit seizoen is hij ook assistent-trainer van Excelsior.

RKAVV scoort de laatste weken moeizaam. Tegen HBS en Be Quick 1887 werden de vele kansen niet benut evenals in de wedstrijd tegen VKW, waarin de periodetitel werd gemist. Wel werd drie weken geleden tegen Heino twee keer gescoord. Trainer Maurizio Ceccucci (foto) is tevreden over de werklust en tactische discipline van zijn spelers maar maakt zich zorgen over het moeizaam scoren. Tegen VOC wordt zoals altijd voor de winst gespeeld.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen HBS?

,,Het was misschien geen hoogstaande wedstrijd, maar dat had voornamelijk te maken met twee teams die er alles aan deden om het elkaar zo lastig mogelijk te maken. In de eerste helft hadden wij moeite om HBS goed vast te zetten. In de tweede helft hebben wij het tactisch iets anders neergezet en dat pakte goed uit. Helaas scoren we niet, maar toch verdienen onze spelers de credits omdat ze keihard gewerkt hebben en het tactisch goed hebben gedaan.”

Maak jij je zorgen over het ‘oude’ probleem van niet kunnen scoren?

,,Wij creëren altijd wel kansen, maar het scoren is de laatste tijd wel een probleem dus een beetje zorgen maak ik me wel.”

Trainen jullie nu extra op scoren en is het minste aantal doelpunten tegen een pluspunt?

,,Trainen op scoren klinkt leuk, maar is in de praktijk best lastig te trainen. Het is toch het moment dat bepaalt. Het creëren van kansen is beter en makkelijk te trainen. Dat wij maar negen doelpunten tegen hebben in dertien wedstrijd stemt me wel erg positief. Het is de verdienste van de ploeg en de kwaliteiten van de spelers.”

Hoe sterk schat je VOC in en wat voor wedstrijd verwacht je?

,,VOC is altijd een onvoorspelbare lastige tegenstander. Iedereen heeft het altijd over Thomas Verhaar, maar ze hebben meerdere goede spelers. Ik weet niet wat te verwachten, behalve dan dat wij spelen om te winnen.”

 

 

Lees verder