Zaterdag 4D/4E: Graaf Willem II VAC heeft geen genade voor Haagse Hout

In de 4e klasse D kende titelpretendent Graaf Willem II/VAC geen genade voor Haagse Hout, nam FC Zoetermeer na het verlies van vorige week revanche op KSD-Marine en is RVC Celeritas de aansluiting met de top kwijt na verlies in Zevenhuizen bij VV Groeneweg. Gemengde gevoelens zaterdag bij de regioteams uitkomend in klasse 4E.

Tekst: Peter Petit

4e klasse D

Haagse Hout – Graaf Willem II VAC

Negenmaal winst, eenmaal gelijkspel, dat is het voorlopige rapport van Graaf Willem II VAC in deze competitie. De pupillen van trainer Jan de Jong boekten zaterdagmiddag, met goedkeuring van de aanwezige Sinterklaas, moeiteloos een 0-2 zege tegen ‘rode lantaarndrager’ Haagse Hout. Beide doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld. Joao Malfitano scoorde in de tiende minuut, Bob Huiskes was pal voor het laatste fluitsignaal van leidsman Ronaldus Boers verantwoordelijk voor de 0-2 eindstand.

FC Zoetermeer-KSD-Marine

Trainer Leroy Vaes kreeg zaterdagmiddag wat hij van zijn selectie vooraf had gevraagd, namelijk een reactie op de onverwachte nederlaag vorige week tegen Ommoord. Slachtoffer van de reactie van de Zoetermeerders werd KSD-Marine, dat met een 3-0 nederlaag in de bagage huiswaarts keerde. Roald Houterman was in dit duel de grote man bij de thuisploeg, met twee treffers. De 1-0 kwam op het scorebord dankzij een assist van Joris Bakker, waar Houterman dankbaar gebruik van maakte voor zijn openingstreffer. De 2-0 scoorde Houterman uit een rebound na een afstandsschot van Emre Terlemis. Jonas van den Hemel tekende voor de 3-0 na een assist van Dennis Wareman.

vv Groeneweg-RVC Celeritas

RVC Celeritas is dit seizoen geen schim van het elftal van afgelopen seizoen. Vorig seizoen voortdurend van toppositie wisselend met latere kampioen Oliveo, maar net geen promotie, dit seizoen tot nu toe wisselvallig presterend en na verlies zaterdag in Zevenhuizen tegen vv Groeneweg, de aansluiting met de vier topteams verloren. Bij de rust leek er met een 1-1 stand (doelpunt Joey Klijn) nog geen vuiltje in de lucht voor de Rijswijkers, maar in de tweede helft was het vv Groeneweg dat het spel dicteerde en scoorde, met een 3-1 einduitslag als resultaat.

SEV-Moerkapelle

In de onderste regionen van 4D boekte SEV een knappe 4-2 zege op Moerkapelle. Aan spanning geen gebrek daar aan de Kastelenring, waar de bezoekers de score openden. Dankzij Fares Daoudi werd her 1-1, maar de thuisploeg moest wederom in de achtervolging na het tweede Moerkapelse doelpunt. Paul Jansen schoot het tweede Leidschendamse doelpunt in de touwen achter een volslagen kansloze Moerkapelle-doelman. De tegenstand van de gasten was toen definitief gebroken, Niels van Houwelingen en Tommy van den Berg profiteerden van de overgave van de tegenstander.

4e klasse E

Gemengde gevoelens zaterdag bij de regioteams uitkomend in klasse 4E. Blijdschap bij MSV’71 na winst op TransvaliaZW, bij Maasdijk had men op meer gehoopt dan de uiteindelijke 1-1 remise tegen PPSC.

MSV’71-Transvalia ZW

MSV’71 kende thuis geen problemen tegen het Rotterdamse Transvalia ZW. Na een 2-0 stand bij de rust (Jeremy van Loenen, Brady van Stratendorff) werd het uiteindelijk 3-1, doelpunt Rick de Jong.

PPSC-Maasdijk

Maasdijk, onder leiding van hoofdcoach Dennis van den Steen (foto), kwam in Schiedam tegen PPSC, een vereniging met een lange en rijke historie, niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Deze stand was bij de rust reeds bereikt. De weinige toeschouwers, die die moeite hadden genomen een bezoek te brengen aan sportpark Thurlede, spoedden zich in de pauze naar de kantine om zich daar, lekker opgewarmd, voor te bereiden op een spetterende tweede helft, maar kwamen helaas van een koude kermis thuis.