Zaterdag 4A/4C: BSC’68 pakt zevende zege, BMT brengt spanning terug

BSC’68 boekte weer een overwinning en zag achtervolger Zevenhoven twee punten verspelen in 4A. Koploper PGS/VOGEL ging onderuit tegen BMT.  DUNO zit de Ockenburghers weer op de hielen na een kleine zege op Quick Steps. Vredenburch was GDA de baas.

Tekst: Roland van der Linden  |  Foto’s: Frank van Leeuwen (Sportshoots)

4e klasse A

BSC’68 – Warmunda

De thuisploeg had een sterk eerste half uur maar kon de vijf kansen niet benutten. Daarna werd het spel aan beide kanten slordig en dit leidde tot veel balverlies op het middenveld. Ook na de hervatting had BSC’68 weer een sterke opening en kon Lijon Korving met een strak schot in de korte hoek de 1-0 aantekenen in de 55e minuut. De formatie van trainer Abdullah Sari verzuimde daarna de score op te voeren en kreeg vanuit een counter de 1-1 om de oren. In de 88ste minuut werd een goede aanval van links opgezet. Joep van Straalen schakelde een paar man uit en stelde vervolgens Lijon Korvin in staat om de 2-1 te scoren.

4e klasse C

PGS/VOGEL – BMT

BMT was naar Ockenburgh gereisd om de punten mee naar huis te nemen. In de twaalfde minuut namen de bezoekers de leiding. Een voorzet van Redouan Akharraz werd binnengekopt door Mehmet Akif Eren. Het spel ging daarna op en neer. PGS/VOGEL ging op jacht naar de gelijkmaker, maar zag Furkan Eren met een afstandsschot van ruim dertig meter de 0-2 in de touwen schieten. Na de thee was het snel weer raak. Een fraaie aanval over meerdere schijven werd door Bayram Akyon van dichtbij goed afgerond. Bij PGS/VOGEL wilde het niet lukken, zelfs een strafschop werd gestopt door Dogukan Boyla. Rami Abdelrazak had het laatste woord en schoot de 1-3 nog binnen. De eerste nederlaag voor koploper PGS/VOGEL.

DUNO – Quick Steps

In de eerste dertig minuten zette Quick Steps vol druk op de opbouw van DUNO, waardoor de thuisclub niet aan voetballen toekwam. Quick Steps verzuimde de trekker over te halen en kreeg uit lange ballen twee treffers tegen halverwege de eerste helft. Tim van Zweden en Mo Simsek tekenden voor de doelpunten. Na een donderspeech in de pauze van trainer Ronald Freen kwam al snel de 2-1 op het bord. Jordy Versteeg zorgde voor de aansluitingstreffer. Quick Steps bleef druk zetten, maar kon niet meer tot scoren komen. Dit was zeker de verdienste van DUNO, dat de punten in eigen huis hield.

Vredenburch – GDA

In Rijswijk boekte Vredenburch een prima resultaat tegen GDA. De sterke Loosduiners werden naar een 3-0 achterstand gespeeld door treffers van Bas Visser, Ener Nikovic en Gijs van Naersen. GDA kwam nog terug in het duel door een treffer van Jeroen Mantel en had nog uitzicht op een tweede doelpunt. Vredenburch-doeman Jeffrey van der Hoeven hield in de laatste minuut nog een strafschop tegen.

sv Erasmus – ODB

Op eigen veld moest sv Erasmus haar meerdere erkennen in ODB. De bezoekers namen een 1-2 overwinning mee terug naar de Albardastraat. Mitchell Beijersbergen opende nog wel de score voor de thuisclub na bijna een half uur, maar daarna was het ODB dat met twee treffers het duel naar zich toetrok.

sv Loosduinen – VCS

sv Loosduinen boekte een keurige overwinning op VCS en nestelde zich door deze zege in de middenmoot. Al in de eerste minuut gaf Tom Vrieling de bal voor en kon Nemo Verstraten de thuisploeg op 1-0 zetten. Halverwege de eerste helft kwam VCS langszij dankzij James Dhanai. In het tweede bedrijf nam VCS zelfs de leiding door een treffer van Gelano Fortes Lopes. Slordige fouten leidden toch een nederlaag in voor de bezoekers. sv Loosduinen profiteerde optimaal en scoorde via Bart Ruwaard (2x) en Jeroen Rampaart, waardoor de eindstand 5-2 werd.

Semper Altius – HPSV

In een gelijk opgaande eerste helft kreeg HPSV de beste kansen, maar raakte lat en paal. Na de thee zorgde Aldo Shehu voor een 0-1 voorsprong voor de politiemannen van trainer Eki Korte. Vijf minuten later lag de 0-2 erin door Quincy Dundas. De wedstrijd leek beslist, maar door een eigen doelpunt kwam Semper Altius in de slotfase toch nog terug tot 1-2. Verder kwamen de Rijswijkers echter niet en het sportieve duel eindigde dus in 1-2.